Кухнята е едно от най-любимите ни пространства у дома. Ако

...
Кухнята е едно от най-любимите ни пространства у дома. Ако
Коментари Харесай

4 съвета при обзавеждането на кухня


Кухнята е едно от най-любимите ни пространства вкъщи. Ако прекарвате доста време в нея, сигурно желаете тя да е практична и уютна. Затова ви предлагаме 4 съвета при обзавеждането ѝ, с цел да създадете място, където на драго сърце да приготвяте обичаните си ястия и да ги споделяте със фамилията си.
1. Мислете практично, в случай че имате дребна кухня
Шкафовете може да са общоприетото решение, само че отворените лавици мигновено прибавят повече въздух в пространството. Освен това ще ви е по-лесно да достигате до кухненските си принадлежности. Ако въпреки всичко не желаете напълно да минете на отворени лавици (което е разбираемо), друго положително решение, когато имате дребна кухня, е да има стъклени малки врати на шкафовете. Така също се основава възприятие на дълбочина. Може да употребявате и кукички, стелажи и релси за кухненски принадлежности. По този метод оптимално ще оползотворите пространството и ще може да намерите място за всичките си принадлежности. И несъмнено – спрете се на светли цветове за стените, плочките и мебелите, защото оптично усилват пространството.
2. Обърнете особено внимание на мивката
Със сигурност едно от най-използваните неща в кухнята е мивката, по тази причина би трябвало да заложите на качество и деловитост. Немската компания Teka подсигурява това. Перфектната стомана в композиция с най-подходящия дизайн и отличната функционалност трансформират техните иноксови умивалници в основно настоящо лице в кухнята. Такива са и моделите от новата серия Universе – великолепен дизайн, авангарден отцедник, огромна съдържимост, дълбочина до 195 мм, по-широки корита, първокачествен инокс, дълготрайна устойчивост и тишина при приложимост. Освен това, Teka ви обезпечава безсрочна гаранция на мивките от серията Universе.
 


3. Добрата вентилация е основна
Добрата вентилация е извънредно значима за всяка кухня, изключително в случай че се вихрите в нея всеки ден. Готвенето, изключително на котлона, може да остави трайни миризми, които да се носят из целия ви дом, а сме сигурни, че не желаете на всички места да мирише на риба или пък зеле. Инвестирайте в първокласен абсорбатор, който дейно да улавя миризмите и да е беззвучен.
4. Мислете за функционалността
Когато обмисляте разположението на мебелите и уредите в кухнята – печка, ледник, мивка - изберете практични места, където е уместно те да са едно до друго, като в същото време има задоволително пространство, с цел да ви е удобно, когато ги употребявате. При обмисляне на шкафчетата, уверете се, че те не блокират най-натоварените зони в кухнята. Със сигурност не желаете вратата на хладилника непрекъснато да се удря в някоя ръкохватка. И едно от най-важните правила – постоянно мерете точно, преди да купите мебели и уреди за кухнята, с цел да сте сигурни, че идеално ще си паснат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР