Кухните, предлагани на мебелния пазар, са в голямата си част

...
Кухните, предлагани на мебелния пазар, са в голямата си част
Коментари Харесай

Кухня от ЛПДЧ – За и Против покупката

Кухните, предлагани на мебелния пазар, са в огромната си част направени от ЛПДЧ. Някой би споделил, че това е най-лошият вид, който бихте могли да изберете, и в случай че е невероятно да закупите модел от масив, то по-добре да потърсите МДФ вид. Всъщност, всеки, който мисли по този начин бърка ужасно доста, тъй като ПДЧ и MDF не се разграничават значително по качество и експлоатационни характерности, само че в същото време разликата в цената е огромна.

Плюсове на кухните от ЛПДЧ

Ако планирате да закупите нова кухня, можете самоуверено да заложите на модел от ЛПДЧ. На родния мебелен пазар доминират този вид кухненски комплекти и това се дължи в огромна степен на по-изгодната им цена. Факт е, че цената е главно преимущество на материала и причина той да се употребява всеобщо в мебелното произвеждане.

От друга страна, ПДЧ е доста предразположен на обработка, което разрешава от него да се изработят най-сложните дизайни и конфигурации, без цената да се покачва фрапантно. Други преимущества на ламинираното ПДЧ са:

  • Температурна резистентност. Кухните от ЛПДЧ са по-малко податливи на въздействието на високи температури спрямо тези, направени от МДФ. Ако оставите чашата си с горещо кафе върху плота на шкафа, няма да се образува неприятно петно;

  • Устойчивост на химикали и реагенти. Кухнята от ПДЧ е устойчива на въздействието на разнообразни химични субстанции, включително разлято растително масло, домашен химикали или гореща вода. Химикалите, които биха могли да повредят материала, рядко участват в кухненското помещение;

  • Огромен избор от декоративни покрития. В мебелните магазини и каталозите на родните производители ще откриете необикновен избор от стилни декори. Можете да поръчате модулна система в дървесен, мраморен или различен вид, а също и да изберете вида на покритието – мат или емайл.

На база на изброените преимущества, няма по какъв начин да не отчетем, че цената на една стилна мебелна комбинация от ЛПДЧ е повече от преференциална. Цените на готовите варират в необятни граници и зависят главно от габаритите, конфигурацията, броя на модулите, дизайна и качеството на аксесоарите. Марката също може да бъде фактор при ценообразуването.

Минуси на кухненското обзавеждане от ЛПДЧ

Желателно е да сте изцяло осведомени и с минусите на материала, преди да закупите кухня от ЛПДЧ, а такива не можем да скрием, че има. Един от минусите, който най-често се акцентира, е ниската резистентност на влага. Всъщност, този мотив е много противоречив, когато приказваме за ЛПДЧ, тъй като ламиниращият пласт запечатва плоскостите от пресовани дървесни частици, не позволявайки на влагата да проникне във вътрешността и да ги унищожи.

Истината е, че по-слабите сектори са ръбовете на мебелните произведения, което е изключително годно за евтините артикули. Когато избирате кухнята, уверете се, че ръбовете са покрити с PVC кант, а не с меламинов, който няма никакво място в кухнята по начало. Пластмасовите кантове пазят ръбовете на кухненските шкафове и не позволяват образуването на мухъл в резултат на влагата.

Като главен проблем можем да изтъкнем ронливостта на материала. Поради тази причина не се предлага неведнъж демонтиране и сглобяване на от ПДЧ. Веднъж инсталирана, модулната система не трябва да се мести постоянно, заради риск от охлабване на мебелния обков и провисване на преносимите елементи.

Както евентуално сте разбрали, плюсовете на кухните от ЛПДЧ са доста повече от минусите. Това значи, че можете самоуверено да заложите на подобен вид, стига да изберете първокласен артикул от реномиран мебелен магазин.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР