Кучето неслучайно се приема за най-добрия приятел на човека. То

...
Кучето неслучайно се приема за най-добрия приятел на човека. То
Коментари Харесай

Кои породи кучета не стават за апартамент

Кучето неслучайно се приема за най-хубавия другар на индивида. То е едно от най-социалните и доброжелателни животни с висока развъртян обществен темперамент и интелектуални благоприятни условия.

Отглеждането на куче е като да имате още едно дете в фамилията. Кучетата изискват непрекъснати грижи, отдаденост и внимание. Ето за какво преди да предприемете тази значима крачка в живота си е значимо да осигурите удобен дом за кучето. Понякога изборът на подобаваща порода за развъждане зависи най-вече от изискванията на вашия дом и дали той е къща или апартамент.

Въпросът за това кои породи кучета са подобаващи за жилища зависи от няколко фактора, в това число размера на жилището, вашите интензивност и грижи, и потребностите на самото куче.

Все отново, има някои породи кучета, които не стават за апартамент, или най-малко развъждането им в тясно помещение би било огромно предизвикателство както за самото животно, по този начин и за стопанина му.

Ето кои породи кучета не стават за апартамент:

Отглеждането на ротвайлер в апартамент е мъчно

Ротвайлерите са извънредно отзивчиви и любвеобилни. Те обаче доближават огромни размери, което затруднява тяхното развъждане в жилища. Ротвайлерите се нуждаят от повече пространство, защото са игри и извънредно обществени. В допълнение, те имат потребност да бъдат обучавани и това изисква забележителна физическа интензивност. По-оптималният вид за развъждане на ротвайлер е огромна къща с необятен двор.

 Ротвайлерът не става за апартамент

Става ли лабрадорът за апартамент?

Лабрадорите са измежду най-предпочитаните фамилни породи кучета. Те обаче се нуждаят от огромно пространство, защото са извънредно дейни. Лабрадорите обичат дълги разходки, игри, тичане и така нататък Отглеждането на лабрадор в апартамент може да повлияе отрицателно върху кучето, както и да ви сътвори проблеми, търсейки нещо, с което да отвлечете неговото внимание

Английският дог е огромен за апартамент

Английският дог е една от най-големите породи кучета, несъответствуващи за апартамент. Тази порода доближава тегло сред 64 и 79 кг, както и междинна височина до 86 см. Английският дог е прекомерно огромна порода за развъждане в жилища. Най-вероятно пространството ще се окаже прекомерно малко, с цел да може кучето да прави регулярните си физически действия.

Немският дог мъчно се отглежда в апартамент

 Немски дог не трябва да се гледа в апартамент

Още един колос в класацията за най-големи кучета е немският дог. Породата има мощно развити интелектуални и умствени качества, както и забележителна визия. Въпреки това, немският дог се оказва прекомерно огромен за развъждане в апартамент. То доближава височина до 86 см и тегло до 77 кг. Респективно, размерите на немския дог изискват по-просторна среда за развъждане.

Това са единствено част от породите кучета, които не е желателно да се отглеждат в апартамент. Да, сигурно доста от хората, притежаващи любимци от тези породи, ги отглеждат точно в градска среда и в малко жилище. Това не е огромен проблем, в случай че кучето прекарва огромна част от деня на открито, получава задоволително дълги разходки и игри в парка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР