Кучето Мали от породата белгийска овчарка малиноа получи най-високата награда

...
Кучето Мали от породата белгийска овчарка малиноа получи най-високата награда
Коментари Харесай

Наградиха смело куче, помогнало за освобождаване на сграда от талибани

Кучето Мали от породата белгийска овчарка малиноа получи най-високата премия на Англия за храброст, проявена при военна интервенция в Афганистан. Мали бил тежко ранен от шрапнел в Кабул през 2012 година по време на интервенция по освобождението на постройка от талибани .
 премия куче Gettyimages

„ Въпреки ужасните си пострадвания, Мали остана до своите ръководители и продължи да се придвижва, с цел да извърши бойната си задача. Награждаваме го за този кураж и безрезервност ”, съобщи по време на церемонията ръководителят на националната ветеринарна работа за извънболнична помощ (PDSA), която присъжда премията.

 премия куче Gettyimages

„ Мали прояви изключителна храброст на първа линия и несъмнено дейностите му по време на военната интервенция изиграха най-важната роля за успеха над врага и спасяването на живота на доста хора ”, написа в формалния документ, с който Мали е препоръчан за премия.

 премия куче Gettyimages

Овчарката получи премията „ Дикин ” – наречена на името на основателката на PDSA и учредителката на премията Мери Дикин. Тя е еквивалент на най-висшата военна премия на Англия – „ кръста Виктория ”. Преди Мали са били наградени 68 животни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР