Кучетата са много интелигентни същества. Но ние сякаш често забравяме

...
Кучетата са много интелигентни същества. Но ние сякаш често забравяме
Коментари Харесай

Няма да повярвате какви неща ядосват кучетата

Кучетата са доста интелигентни същества. Но ние като че ли постоянно забравяме за това, отнасяйки се към тях не изключително отговорно. И от време на време ядосваме домашните любимци с държанието си, без даже да го осъзнаваме. Ето три неща, които би трябвало да избягвате, с цел да не извършите кучето си нещастно.
Внимавайте с жестовете
Хората са привикнали да си приказват - по този начин поддържаме връзка. Мнозина нямат нищо срещу да приказват с кучетата си. За тях, обаче, е мъчно да възприемат човешката тирада. Разбира се, кучетата могат да схванат и запомнят доста думи. Обикновено това са команди, които им се повтарят постоянно: „ Седни “, „ Място “, „ Глас “, „ Не “ и така нататък
Но в случай че едно куче схваща команди, това не значи, че то възприема нашето бръщолевене като цяло. Четириногите ни другари се ориентират повече по нашите жестове - те са главната насочна точка за тях. Но ние от време на време споделяме с думи нещо на животното, а не „ споделяме ” същото с жестове.
Често се случва да имаме поради едно, а да демонстрираме друго. Кучето ще направи показаното с жест. И в случай че не е казаното с думи ние сме ядосани и го назоваваме „ неуместно ”. Какво ли си мисли в този миг то за нас?
Нарушаваме личните си правила
Правилата са скучни, тъй че в действителност и множеството от нас не ги харесват. Но кучетата се нуждаят от правила, тъй че да бъдат послушни и да ни одобряват като господари и водачи на глутницата. Домашните любимци би трябвало да бъдат хвалени за положително държание и награждавани с лакомство. Така и ние и те сме спокойни и щастливи.
Въпреки това, ние от време на време нарушаваме личните си правила. За нас има изключения. Но кучетата не могат да схванат това. Или разрешаваме нещо да се прави или не.
 Изследване: Любителите на котки постоянно са с признаци на невротичност Изследване: Любителите на котки постоянно са с признаци на невротичност
Преобладаващото болшинство от притежателите на домашни любимци, както е известно, се разделят на две съществени групи - такива, които предпоч...
Например, в случай че на домашния любим е разрешено да лежи на дивана след разходка, той ще се качи там и с мръсни лапи. И ще бъде откровено сюрпризиран за какво го прогонват. Е, кучето не схваща, че не трябва да се търкаля мръсно на дивана. И ще се ядоса, че му се карат за нещо, което нормално му е разрешено.
Не натрапвайте връзка
В някои връзки кучетата са доста сходни на нас. Те също имат желания – хора, които харесват и такива, които не са им симпатични. Естествено, те биха желали да поддържат връзка с първите и да заобикалят вторите.
Понякога, в случай че да вземем за пример другари са ни на посетители ние забравяме за това. А в случай че кучето не харесва приятелите ви? Не го карайте принудително да си играе с тях. Най-вероятно ще стартира да лае, а ние ще го нахокаме за „ неуважението ”.
Мислете и за сигурността на същите тези уважавани другари. Ако вашето куче не желае да поддържа връзка с някого, не го насилвайте. Възможно е да се ядоса и да се отбрани „ по кучешки ”. Тогава рискувате да останете без другари и с огорчено куче.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР