Кучетата определено не обичат високите температури. За тях големият кошмар

...
Кучетата определено не обичат високите температури. За тях големият кошмар
Коментари Харесай

Внимание: Топлинен удар при кучето

Кучетата несъмнено не обичат високите температури. За тях огромният призрачен сън идва с настъпването на горещите месеци през лятото и е значимо стопаните, изключително на по- огромните кучета и тези с повече четина, да предпазят своите домашни любимци, като ги държат повече време на сянка и им обезпечават вода, за не получат четириногите топлинен удар. Винаги обаче е допустимо да пропуснете този фактор и кучето ви да се почувства зле. Как обаче да разпознаете топлинния удар и да знаете какво да извършите в тази обстановка?

Кучето ви ще се задъхва

Много от вас може би знаят, че главният метод на изстудяване на кучето е посредством дишането.  Но знаехте ли, че има разнообразни степени на това какъв брой учестено то си поема въздух. Когато са изложени на по-високи температури, кучетата нормално дишат с леко отворена уста. Това може да бъде съпроводено с изплезен език, който да бъде издут, в случай че кучето ви е прегряло. Ако забележите, че кучето ви се задъхва повече от естественото, незабавно го заведете на хладно и сенчесто място – за предпочитане някъде с вентилатор или климатик. Също по този начин му дайте прясна вода.

Прекомерно обособяване на слюнка

Ако кучето ви се лигави повече от естественото, до момента в който е изложено на горещи температури, това може да е знак, че му е мъчно да се охлади. Създаването на непотребна слюнка оказва помощ на вашето куче да разсейва топлината по-добре, в сравнение с единствено посредством въздуха. Разбира се, най-добре незабавно потърсете метод да намалите телесната температура на кучето си.

Чести спирки по време на разходка

Докато сте на лятна разходка или по време на действия навън, може да сте забелязали кучето ви да се пробва да легне и да си вземе отмора. Това е явен знак, че то усеща въздействието на топлината и евентуално би трябвало да се охлади неотложно. Дайте му известно време да се възвърне и да пие вода, преди да отиде на закрито. Ако обаче вашето куче се срине от горещината, намокрете козината му с вода и го откарайте до ветеринарен доктор.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР