Куче, участвало в състезанието за кучешки впрягове Идитарод“ в Аляска,

...
Куче, участвало в състезанието за кучешки впрягове Идитарод“ в Аляска,
Коментари Харесай

Хъскито Леон: Цял град в Аляска се обедини да открие четириногия дезертьор

Куче, взело участие в надпреварата за кучешки впрягове „ Идитарод “ в Аляска, е намерено три месеца след изгубването си. От мига на бягството си, четириногият „ беглец “ е минал повече от 241 километра, оповестява Асошиейтед прес. 

Кучето е открито в сигурност откакто изчезва от надзорен пункт на надпреварата „ Идитарод “. Водачът на кучешкия впряг Себастиан Дос Сантос Борхес към този момент е с Леон, както се споделя кучето, и ще се върне с него във Франция, прибавят уредниците на надпреварата.

След като Леон изчезва през март от контролния пункт „ Руби “, незабавно се провежда акция по издирването му.  

През май жителите на град Макграт в Аляска, на над 193 километра южно от пункта, оповестяват на шефа на надпреварата Марк Нордман, че постоянно са виждали Леон покрай локална хижа.

Домакинът на хижата и един от водачите на кучешки впряг оставят храна на Леон, с вярата да го примамят и да го заловен. 

Успяват рано сутринта в събота и разказват кучето като „ кльощаво, само че видимо крепко “.

През идващите дни Леон ще премине прегледи, с цел да му бъде публикуван документ за здравното му положение, и да може да лети до Франция със стопанина си. 

Състезанието за кучешки шейни в Аляска стартира тази година на 6 март, северно от Анкъридж. Трасето е дълго близо 1609 километра, а маршрутът превежда водачите през неопитомената и неумолима ледена пустиня на Аляска. Впряговете минават през две планини, замръзналата река Юкон и ледовете на Берингово море по западното крайбрежие на щата. 

Победител в тазгодишната конкуренция стана Брент Сас, който мина на 15 март фамозната крайна линия в Ном.

 На 12 март дузина кучета идват с впряга на Дос Сантос Борхес в „ Руби “, на към 804 от началото на надпреварата. На идващия ден Борхес напуща „ Руби “  с 11. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР