Куче порода ротвайлер в град Куинсбърг, ЮАР, спаси собственика си

...
Куче порода ротвайлер в град Куинсбърг, ЮАР, спаси собственика си
Коментари Харесай

Куче спаси собственика си от смъртоносна змия

Куче порода ротвайлер в град Куинсбърг, ЮАР, избави притежателя си от смъртоносна змия, която пропълзяла в къщата и се скрила зад дивана. 

В продължение на два дни кучето прогонвало стопанина от дивана, на който мъжът нормално сядал всеки ден. Когато той схванал, че ротвайлерът лае по нещо зад или под дивана, той го избутал и разкрил, че там дебне черна мамба, чиято дължина била 2,2 метра.

Собственикът на животното се обадил на ловеца на змии Ник Евънс, който дошъл на мястото и уловил змията. Той пусна черната мамба в природата. В резултат на случая няма потърпевши хора, описа БГНЕС. 

Еванс акцентира, че притежателите на кучета не би трябвало да разрешават на домашните си любимци да атакуват змии, защото това може да докара до тяхната гибел.

Африканската черна мамба доближава до три метра дължина. Отровата ѝ е доста рискова. Пострадалият изпитва пареща болежка, мястото на захапване се подува, развива се периферна парализа. Без противоотрова гибелта е неизбежна. Две капки отрова от черна мамба са задоволителни, с цел да убият човек. Това влечуго е едно от най-опасните в света. Черните мамби се считани за нападателни, само че странят от хората. Когато са застрашени, те са склонни да се скрият.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР