Кубрат Пулев спечели поредната си важна битка в своята професионална

...
Кубрат Пулев спечели поредната си важна битка в своята професионална
Коментари Харесай

Кобрата надигра убедително Букър по точки

Кубрат Пулев завоюва следващата си значима борба в своята професионална кариера. В 10-рундов боксов мач, Кобрата надви по безапелационен метод над американеца Райдъл Букър. Мачът във Фресно, Калифорния, приключи с победа с единомислещо съдийско решение за българина - 99:91, 98:92, 98:92. Пулев господства противника си в 9 от всички 10 рунда и справедливо стигна до крайния триумф. Той опита 690 удара, от които съумя да пласира 163 обилни. Пулев употребява най-вече десните си крошета и минаващи над ръкавиците на противника му удари, с които на моменти изглеждаше, че ще прати Букър на пода. Американският боксьор обаче все по този начин оставаше крепко стъпил на краката си.
Букър бе заставен от Кобрата да прекара много време облегнат на въжетата или притиснат в ъгъла, понасяйки серия от удари в тялото и главата си. Още в самото начало на дуела дясното му око пострада и е цяло знамение, че то не се затвори, както и че Райдъл Букър съумя да удържи гневните офанзиви на своя мощен конкурент.
Преди броени дни Кубрат получи специфична резолюция от Международния боксов съвет. С нея неговото право на формален кандидат за короната се удостоверява. С писмото Пулев получи гаранция, че първенецът на Международната боксова федерация би трябвало да се бие с него най-късно до 31 май.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР