Кубрат Пулев определи предстоящия мач с Райдел Букър като най-важния

...
Кубрат Пулев определи предстоящия мач с Райдел Букър като най-важния
Коментари Харесай

Пулев: Дойде най-важният мач в кариерата ми

Кубрат Пулев дефинира идния мач с Райдел Букър като най-важния в кариерата си. Двамата ще се срещнат в събота (неделя сутринта българско време - б.р.) във Фресно, Калифорния. Пулев (27 победи, 1 загуба) залага званието на наложителен кандидат за международната купа на интернационалната боксова федерация (IBF), а възможна загуба от Букър (26-2) ще го лиши от правото да се боксира с спечелилия от мача сред Анти Руис и Антъни Джошуа.

" Всеки ме пита какъв брой значим е този мач против Райдел Букър. Знаете ли, това е най-важната борба в кариерата ми. Само победа ще запази жива фантазията ми за международната купа, а аз бленувам още от дете да стана международен първенец. Залагам всичко в мача против Букър. Това е цялата ми кариера ", сподели Пулев пред bTV.

Той изясни, че се готви от три месеца за този мач:  " Не съм се отпускал нито за момент. Не съм се лигавил, не съм бушувал, упражнявал съм съществено и отговорно и съм напълно съсредоточен за идния дуел. Концентрирал съм се върху моята фантазия, тъй като сега съм в подножието на върха. Подхождам суперотговорно към всеки съперник, всяка една подготовка. Именно поради това съм на това равнище. Ако този мач не победя, нататък ще бъде много по-трудно. Това е последното ходило по пътя към международната купа. Нищо друго не ме интересува сега. От три месеца се сготвям за този мач – първо в Германия, след това в Испания, а по-късно и тук, в Америка. "

Последният му двубой бе успеха с нокаут против Богдан Дину в Коста Меса, Калифорния, през март. В мача с румънеца Пулев получи тежка аркада, поради която срещата можеше да бъде спряна служебно. Сега българинът съобщи, че аркадата към този момент е зараснала: " Няма никакъв проблем. Знаете, че съм доста еластичен, доста пригодим и такива аркади минават елементарно, въпреки че тази не мина толкоз елементарно, беше извънредно дълбока и огромна, с ексцентрична форма. "

В мача с Букър Пулев ще е с по-ниско персонално тегло спрямо предходните срещи. Българинът тежи 112 кг, като е с кг по-лек от мача с Дину. " На тези килограми се усещам най-добре, най-силен, най-бърз и най-добре квалифициран. И кондицията ми е най-хубава, тъй като, когато има повече килограми, повече мускули, един състезател, изключително в бокса, се уморява доста по-бързо ", добави боксьорът.

За Букър това ще е шести мач след завръщането му на кръга през предходната година след 12 година в пандиза за трафик на опиати. Пулев съобщи, че не може да мисли за победа с нокаут: " Аз излизам за 10 рунда, за целия дуел. Мисля за целия дуел, по този начин е вярно и по този начин би трябвало да се настройва един боксьор. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР