Кубрат Пулев може да срещне поляка Адам Ковнацки през февруари.

...
Кубрат Пулев може да срещне поляка Адам Ковнацки през февруари.
Коментари Харесай

Пулев може да срещне непобеден поляк през февруари

Кубрат Пулев може да срещне поляка Адам Ковнацки през февруари. Според американския уебсайт The Athletic техен мач може да е подгряващ в галата на 22 февруари, когато е реваншът Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри за купата на международния боксов съвет (WBC). Пулев и Ковнацки работят с промоутърските компании на Фюри и Уайлдър - " Топ Ранк " и Premier Boxing Champions.

30-годишният Ковнацки има 20 победи (15 с нокаут) в 20 мача. Според The Athletic възможният мач сред него и Пулев може да е и за купата на интернационалната боксова федерация (IBF). Българинът е наложителен кандидат там и чака спечелилия от реванша Анди Руис - Антъни Джошуа на 7 декември в Саудитска Арабия. Има вид обаче шампионът да откаже мач с Пулев и да избере различен противник, а това ще докара до опразване на пояса. Тогава противник на Кубрат би трябвало да е точно Ковнацки, тъй като е №3 в ранглистата на IBF и е най-близо до Пулев, който е №1.

Полякът съобщи, че е подготвен да се бие с българина. " Харесва ми подобен мач. Целта ми е да победя всеки, който сложат пред мен. Мисля, че единственият метод да има подобен мач е, в случай че купата на IBF бъде овакантена. Пулев е кандидат, а аз съм идващият в ранглистата ", сподели той пред Bad Left Hook.

Полякът добави, че е гледал последния мач на Пулев - успеха по точки в 10 рунда над Райдел Букър във Фресно, Калифорния, и не е впечатлен. " Не изглеждаше доста добре. Но не можеш да съдиш за един боксьор единствено от един мач. Той е измежду топ боксьорите в тежка категория ", добави Ковнацки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР