Кубрат Пулев може да се боксира за световна титла още

...
Кубрат Пулев може да се боксира за световна титла още
Коментари Харесай

Нов шанс за Кобрата! Близо е до мач за световна титла

Кубрат Пулев може да се боксира за международна купа още при започване на идната година! Това разкир президентът на „ Hitz Boxing ” Боби Хиц, който води договаряния със „ Зауерланд “ за мач сред пуерториканеца Фрес Окендо и Кобрата за международната купа на WBA.

Организацията има две международни трофеи в тежка категория - тази за „ супер първенец ”, която е владеене на Антъни Джошуа, както и тази за „ международен първенец ”, която е и вакантната все още.

" Аз и моят сътрудник в това начинание Рой Джоунс-младши сме водили договаряния с промоутърите на Кубрат Пулев – „ Зауерланд “, за организирането на среща сред Пулев и Окендо, която да бъде за постоянната купа на WBA в Чикаго някъде при започване на идната година. В Чикаго има огромно население на пуерториканци и българи и има смисъл тази борба да се направи там ", съобщи Фитз.

44-годишният Окендо се би за въпросната купа през 2014 година и загуби от Руслан Чагаев. Последва обаче извоювано дело от страна на пуерториканецът за реванш. Той обаче не се състоя, защото узбекистанецът се отхвърли от бокса. От WBA назначиха мач сред Окендо и Шанън Бригс. Съперникът обаче дава позитивна допинг проба и срещата пропада. Така купата остава вакантна, а Окендо чака противник за пояса.

" Вчера получих позвъняване от Крис Майер, който работи за Зауерланд. Той ми сподели, че Пулев е заинтригуван да се бие с Окендо, откакто се възвърне от травмата, която му попречи да се бие с Джошуа ", съобщи Джон Уърт, който е основен изпълнителен шеф на " Square Ring Promotions ".

" Крис ми сподели, че Пулев ще бъде изцяло възобновен след няколко седмици и че можем да създадем борба или в Съединени американски щати, или в България при започване на идната година. Бихме желали да създадем борбата тук  - в Съединени американски щати. Нашият екип този уикенд отпътува за Колумбия, където ще се организира годишната спогодба на Световния боксов съвет (WBA). Ще желаяме от тях да одобрят тази борба, тъй като класираните пред Пулев боксьори в класацията не са разполагаем. Устинов и Чар ще се удрям между тях, а Бригс е осъден ", добави Уърт.

Фрес Окендо има 45 дуела на професионалния кръг. От тях е спечелил 37 (24 с нокаут) и е позволил 8 загуби. Известен е с прякорите „ Бързия Фрес “ и „ Големият О “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР