Крупният преприемач и една от най-влиятелните фигури в бъларския бизнес

...
Крупният преприемач и една от най-влиятелните фигури в бъларския бизнес
Коментари Харесай

И Миню Стайков се кандидатира за депутат

Крупният преприемач и една от най-влиятелните фигури в бъларския бизнес до юли 2018 година е кандидат-депутат в идните предварителни парламентарни избори, написа. Името му преди малко бе подадено за регистриране в РИК Бургас - в листата на слабоизвестната Политическа партия „ Бригада “, която за 2 МИР Бургас номинира единствено двама претенденти – Миню Стайков Стайков, на 60 години, който заема второ място, а лидер е Стела Петрова Стоянова, на 40 години.
Припомняме, че Миню Стайков е под домакински арест от февруари т.г.. Той прекара в ареста на профилираната прокуратура над 2 години и половина с тежки обвинявания за данъчни измами, пране на пари, произвеждане на цигари без бандерол и злоупотреби с еврофондове - за над 11 млн. лева
 Миню Стайков за изказванията на Илчовски: Нямам сестра Миню Стайков за изказванията на Илчовски: Нямам сестра
" Нямам сестра ", по този начин Миню Стайков разяснява разказаното от предприемача Светослав Илчовски, предава Българска национална телевизия. Стайков разясни, че в никакъв случай не се...
" За господин Стайков няма никакви спънки да се записва като кандидат-депутат, защото е с чисто правосъдно минало и не изтърпява неоправдателна присъда. Според чл.3, ал.2 от „ право да бъдат избирани имат български жители, които са навършили 21 години и не са сложени под забраняване и неизтърпяващи наказване отнемане от независимост “, съобщи неговият юрист Анна Попова.
Като кандидат-депутат предприемачът ще се снабди с цялост за нови арестувания и обвинявания, без да въздейства на почнали правосъдни производства против него. Така отпада хипотезата, че употребява вота като юридически трик да олекоти тежката обстановка, в която се намира. Според чл.160, ал.1 от Изборния кодекс - от деня на регистрацията до оповестяването на резултатите от изборите, записаните претенденти не могат да бъдат арестувани или привличани като обвинени, в случай че няма глоба от Централната изборна комисия, която се произнася по искане на основния прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР