Крупна телефонна измама по схемата «съдействие на полицията», разследват служители

...
Крупна телефонна измама по схемата «съдействие на полицията», разследват служители
Коментари Харесай

Баба яхна такси до Русе, за да даде 9 бона на ало измамници

Крупна телефонна машинация по схемата «съдействие на полицията», проверяват чиновници на полицейското ръководство в Г. Оряховица. Потърпевшата е 84-годишна жена от железничарския град, заяви Министерство на вътрешните работи - Велико Търново.

В продължание на два дни, в интервала 12-14 април, тя е държана в подвеждане от чужд, показал се за чиновник на Министерство на вътрешните работи, че ще бъде обект на телофнна машинация и би трябвало да съобщи спестяванията си за предпазване в полицията.

Възрастната жена е изтеглила 9000 лева от банковата си сметка и на два пъти ги оставяла на разнообразни места в Русе, съгласно напътствията на «полицая». За задачата пътувала с такси до крайдунавския град.

В следствие се усъмнила в думите на непознатия и алармирала в районно управление (на МВР) – Г. Оряховица. Материалите по случая ще бъдат изпратени по подготвеност на Районна прокуратура – Русе.

От ОДМВР – В.Търново още веднъж предизвестяват жителите да бъдат деликатни, да не се доверяват на непознати и да не не помнят, че полицията не съхранява пари на жители. При най-малките подозрения за нередности, търсете подпомагане в съответните полицейски ръководства или на тел. 112.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР