Круизен кораб, превозващ 206 души, заседна на отдалечено място край

...
Круизен кораб, превозващ 206 души, заседна на отдалечено място край
Коментари Харесай

Круизен кораб заседна край Гренландия

Круизен транспортен съд, пренасящ 206 души, заседна на отдалечено място край Източна Гренландия и не наподобява да може да се освободи без непозната помощ, оповестиха във вторник от Обединеното арктическо командване (JAC) на датската войска, представени от Ройтерс.

Луксозният круизен транспортен съд " Оушън Експлорър " заседна в понеделник в Алпефиорд в народен парк на към 1400 км североизточно от столицата на Гренландия Нуук, се споделя в изказване на JAC.

Няма известия за пострадвания и не е имало непосреден риск от пострадване на хората на борда или за нанасяне на вреди на околната среда, добави той.

" Круизен транспортен съд, изпаднал в неволя в националния парк, явно е мотив за безпокойствие. Най-близката помощ е надалеч, нашите елементи са надалеч и времето може да бъде доста неподходящо ", сподели ръководителят на интервенциите на JAC, пълководец Брайън Йенсен, в изказване.

" В тази съответна обстановка обаче не виждаме непосредствена заплаха за човешкия живот или околната среда , което е успокояващо ", добави той.

От JAC обявиха, че най-близката единица е транспортен съд за ревизия, намиращ се на към 1200 морски благи по време на случая, което значи, че може да доближи кораба петък сутринта локално време най-рано.

Командването на Арктика сподели, че е поискало круизен транспортен съд, ситуиран по-близо до " Оушън Експлорър ", да остане в региона , с цел да може да помогне при положение, че обстановката се промени.
 В Гренландия е най-топло от хилядолетие
В Гренландия е най-топло от хилядолетие

От 1995 година насам температурите са се повишили с 1,5 градуса по Целзий над междинните за XX в.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР