Кризите, които започнаха през 2020 година вече измориха изключително много

...
Кризите, които започнаха през 2020 година вече измориха изключително много
Коментари Харесай

Бивш съветник на Радев: Той продуцира подмолно свалянето на правителството

" Кризите, които започнаха през 2020 година към този момент измориха извънредно доста и обществото, и стопанската система. Като прибавим войната, излиза наяве, че повече от всичко ни е нужна непоклатимост и предвидимост ", съобщи пред бТВ някогашният консултант на президента Румен Радев, политологът Калоян Методиев.

" Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия ще се върне на масата на договарянията, само че предвид на събитията от нощес, няма по какъв начин да се приказва за министър председател Кирил Петков, ясно и изрично. Въпросът е да се седне на масата за договаряния, а това е изискването ", разяснява той.

" Държава не се ръководи с еднолични решения, а с съгласуваност, взимане на решения и понасяне на отговорност. Публично и в никоя институция не е поставян въпросът за изгонването на съветските дипломати. Не е обсъждан подобен въпрос, не е обсъждан с никого, с съдружните сътрудници ", добави той.

" Министър-председателят не може да взема еднолични решения. Гоненето на съветски дипломати е съществена неточност на премиера ", безапелационен беше той.

По думите му, президентът е " продуцирал тайно " в свалянето на държавното управление.

" Радев нападна държавното управление, не разбрах какво желае за РСМ, за Украйна, опитваше се да ги компрометира, да се срутва доверието в държавното управление, с откровени неистини ги бомбардираше непрестанно от кулата от слонова кост. Всичко това стана с логистичната помощ на Движение за права и свободи и ГЕРБ. Направиха ми информация, че където върви го посрещат от ГЕРБ. Спомнете си по какъв начин питаше Карадайъ коя неговата татковина, а в този момент се прегръщат. Тогава напомпаха националистическия избор, с цел да го изберат ", разяснява Методиев.

" Предупредих, че се търси основаване на безпорядък в страната, на дискредитиране на политическата система. Предупредих, че 22-ра година, ще е годината на хаоса, да се дестабилизира страната. Той желае да ръководи безспир със служебни кабинети. Играта е с всички, подаваш на един ръка, след това го зашлевяваш, дестабилизираш страната, с цел да управляваш безотговорно, без политически партии. Всичко това е поради персоналното му его ", твърди той.

" Той управляваше вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия, дружно с вицепрезидента. Те подкрепяха първо Мая Манолово и Има Такъв Народ, след това Политическа партия, изтеглиха всички структури, офицерски формирания, в този момент Стефан Янев. Зад всички тях стои Радев. Сега просто се търси новият дестабилизиращ фактор ", счита Методиев.

Според него, много хора са прогледнали.

" Възраждане " са дъщерна компания на ГЕРБ ", разгласи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР