Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение в

...
Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение в
Коментари Харесай

Частично бедствено положение във Враца заради ураганен вятър

Кризисният щаб на Община Враца разгласи отчасти бедствено състояние в града и в  близкото село Власатица поради провалите, нанесени от вчерашните мощни ветрове, излиза наяве от информация на локалната администрация.

Вчера скоростта напразно във Враца е достигнала до 160 км/ч. Силните пориви са изкоренили дървета, увредили са фасади на здания, нанесли са вреди по навеси на спирки, рекламни табла, търговски обекти и други В някои обитаеми места в региона има отчасти спиране на електрозахранването, като се работи по премахване на повредите.

Сигнали за паднали дървета и клони, изкъртени пътни знаци и ламарини, начупени стъкла са подадени и в областите Хасково, Търговище, София-град, Пазарджик. Над 120 сигнала за разнообразни провали са били подадени и в София.

За през днешния ден е в действие оранжев код за мощен вятър в областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали, а във всички останали елементи на страната кодът е жълт. Силен вятър се чака и на следващия ден в областите Монтана, Враца, София-град, Кюстендил, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас, където е разгласен жълт код. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР