Кризисната ситуация в област Враца заради обилното снеготепене и състоянието

...
Кризисната ситуация в област Враца заради обилното снеготепене и състоянието
Коментари Харесай

Кризисната ситуация във Врачанско е овладяна

Кризисната обстановка в област Враца поради изобилното снеготепене и положението на хидротехническите уреди е преодоляна.

Нивото на реките се намалява на територията на всички общини, както и в крайната точка по поречието на р.Скът – град Мизия, където все още е 190 см, при сериозни 290. Наблюдава се и забележителен спад на язовирите. Продължава осъществяването на спешните ограничения за бент. " Рогозен " в община Хайредин, които целят предотвратяването на бедствено състояние при идните пролетни превалявания.

На свое изключително заседание правителството отпусна 3 млн. лв. на община Хайредин. Малка част от тези средства са планувани за покриване на всички разноски, направени за доставка на скални маси и за техника при преодоляване на сериозната обстановка, за незабавно спешно подсилване на преливника на язовир „ Рогозен 1 “ и доставката на сифони, които ще работят за облекчение работата на главния изпускател на язовира.

С по-голямата част от средствата ще се финансират готовите механически планове за двата язовира, с чиято реализация те би трябвало да се приведат в цялостна техническа редовност. Дейностите по плановете включват изцяло създаване на опустошения преливник и ремонт на главния изпускател на язовир „ Рогозен 1 “, ремонт на компрометираната стена и главния изпускател на язовир „ Бързина “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР