Кризата с коронавируса в Италия парализира цялата държава, в т.ч.

...
Кризата с коронавируса в Италия парализира цялата държава, в т.ч.
Коментари Харесай

Италианската Серия А може да остане без шампион

Кризата с ковид в Италия сковава цялата страна, в това число футбола на Апенините. След последното решение на италианското държавно управление още два кръга от Серия " А " бяха отсрочени, като сега се работи по проект за след 3-ти април, когато вероятно шампионатът на Ботуша ще бъде обновен. Наред с това интернационалните мачове на италианските тимове остават в действие и ще се играят пред празни трибуни.

" Гадзета дело Спорт " отбелязва, че към този момент въпросът с купата, изпадащите и влизащите в Серия " А ", при вид пропадане на остатъка от сезона, е провесен. Очаква се въпросът да бъде прегледан на днешния федерален съвет. Съществува догадка да не се присъжда шампионска купа на никой клуб, в случай че Серия " А " бъде дефинитивно спряна.

Изданието прибавя, че към момента е прекомерно рано да се мисли за Евро 2020, само че е допустимо Италия да изиска от УЕФА отсрочване на шампионата на Стария континент. Никога до момента четиригодишният цикъл на европейските финали (от 1960 година насам) не е бил нарушаван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР