Криза за социални работници, липсват млади кадри Близо 560 пловдивчани

...
Криза за социални работници, липсват млади кадри Близо 560 пловдивчани
Коментари Харесай

Над 200 болни чакат на опашка за личен асистент

Криза за обществени служащи, липсват млади фрагменти

Близо 560 пловдивчани в тежко здравословно положение употребяват услугите на персонален помощник по разнообразни стратегии. А още 213 жители с повредено здраве чакат на опашка, откакто са се записали за домакински асистент. Това заяви през вчерашния ден зам.-кметът по обществена политика Георги Титюков, като изясни, че Община Пловдив ще кандидатства  до края на март по още една стратегия - " Заместваща грижа ". Средствата са до един милион лв. и за присъединяване са поканени няколко града, измежду които е и Пловдив. 

Програмата ще продължи година и половина. Асистент ще замества болногледач до 14 дни в година. При всички положения има изгода, тъй като непосредствен, който гледа трудноподвижен човек, ще може да си вземе отпуск, да отиде на отмора или просто да си свърши някаква работа, разяснява Георги  Титюков.

От друга страна, се дава опция за работа на над 20 души.  Пак за облекчение на болните и техните близки в някогашния Дом за сираци " Рада Киркович "  ще бъдат отделени две стаи с по две кревати. Така ще има две благоприятни условия - асистентът да се грижи за болния у дома или в центъра за обществени грижи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР