Криза назрява зад правителствените кулиси в Берлин, пише в. Билд.

...
Криза назрява зад правителствените кулиси в Берлин, пише в. Билд.
Коментари Харесай

Криза зад правителствените кулиси в Берлин – външната министърка изнерви Шолц

Криза назрява зад държавните кулиси в Берлин, написа в. " Билд ". След като напълно неотдавна министърът на защитата Кристине Ламбрехт подаде оставка на фона на рецензии и скандално видео, в този момент напрежението е подбудено от министъра на външните работи на Германия Аналена Бербок.

Канцлерът Олаф Шолц е нервиран от външния си министър, като повода са нейните изявления, които опонират на неговата политика. Най-актуалният образец е това, че предходната седмица Бербок изненадващо съобщи, че " водим война против Русия ".

В канцлерството царува недоразумение. Вътрешен човек от държавното управление твърди пред " Билд ", че грешките на Бербок се записват деликатно в канцлерството ", а рецесията е доста по-дълбока от това. Има дълъг лист от проблеми, неточности и кръстосани удари, които обтягат връзките сред Шолц и Баербок и зад кулисите нещата сред двамата са напечени, написа изданието.

Бербок прикани предишния вторник в Съвета на Европа в Страсбург за доближаване на западните съдружници, като сподели, че страните " водят война против Русия, а не между тях ".

Изказването провокира остро неодобрение в Москва. " От една страна, Германия твърди, че не е част от спора в Украйна, само че от друга, Бербок сподели, че страните в Европа са във война с Русия. Самите те схващат ли въобще защо приказват? ", написа говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова в Telegram.

Последва и ответна реакция от Берлин. " Аналена Бербок неведнъж разясни, че НАТО не би трябвало да става участник във войната в Украйна, сподели представител на министерството на външните работи на Германия.

" Руската агитация непрестанно взима изказванията, изявленията, изказванията и позициите на държавното управление, а и на нашите сътрудници, и ги употребява, с цел да служат на задачите ѝ ", сподели представителят.

А в събота пристигна и изявление на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, който написа в Twitter: " Впечатляваща фраза: " Ние водиме война против Русия, а не един против различен ". Нима не е отлично, че министърът на външните работи на Германия е толкоз безспорна и потребна глупачка? ", написа някогашният съветски президент.

Същевременно водачът на немския Християндемократически съюз (ХДС) Фридрих Мерц написа цяла публикация в сп. " Фокус ": " Ние във война с Русия? Не, фрау Бербок! ", в която дефинира спорното изявление за Русия Аналена Баербок като огромна услуга на кремълската агитация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР