Критикът на Кремъл Алексей Навални призова от затвора правната общност

...
Критикът на Кремъл Алексей Навални призова от затвора правната общност
Коментари Харесай

Навални призова за защита на арестуваните му адвокати

Критикът на Кремъл Алексей Навални прикани от пандиза правната общественост да се застъпи за неговите юристи Вадим Кобзев, Алексей Липцер и Игор Сергунин, които бяха задържани предходната седмица по обвинявания в " присъединяване в екстремистка общественост ". Това написа той във " Facebook ".

" Като човек, който в миналото е бил част от правната общественост, мощно предизвиквам моите сътрудници юристи да не мълчат. Трябва да се обединим и да приказваме в поддръжка на нашите сътрудници, които са преследвани за осъществяване на дълга си да оказват помощ на клиентите си ", написа Навални.

Навални твърди, че преследването на неговите бранители има за цел да изплаши обществеността и да накаже тези, които се застъпват за политическите пандизчии.

" Преследването на моите бранители е явно срещу закона и има единствено две цели: 1) да им отмъсти за изключителната им работа 2) да заплаши обществото и на първо място юристите, които се осмеляват да пазят политически пандизчии. "

На 18 октомври стана ясно, че тримата задържани юристи са били преместени от московския следствен арест " Медведь " (буквално " Мечка " ) в специфичен блок във Федералната полиция. Той се разграничава от другите следствени арести по по-стриктното отношение към пандизчиите и мощната цензура.
 Готвят затвор и за юристите на Навални
Готвят затвор и за юристите на Навални

По съмнение за присъединяване в " екстремистка общественост "

Навални би трябвало да бъде изместен в друга колония със " специфичен режим ", откакто беше наказан през август по редица обвинявания, свързани с " екстремистка " активност и. Той към този момент излежава на условно освобождение, машинация и пренебрежение към съда. Според него обвиняванията са политически стимулирани. След задържането му през 2021 година опозиционния водач е държан в отдалечена наказателна колония.

Въпреки престоя си в пандиза от 2021 година, Навални съумява да поддържа интензивно наличие в обществените медии посредством своите юристи.

Съюзник на Навални, Леонид Волков, разгласява на X, че тримата юристи са изправени пред до шест години затвор, в случай че бъдат приети за отговорни в принадлежност към екстремистка група, " единствено тъй като са били юристи на Навални ".

" Това е акт на заплашване с ясното желание да се ускори изолацията на Навални от външния свят ", сподели Волков. Навални ще бъде изместен в наказателното заведение за " специфична сигурност " скоро поради новата си 19-годишна присъда за " екстремизъм ". Но юристите му няма да могат да го посетят там или даже да схванат местонахождението му, в случай че те самите са заключени. Ужасяващо ", добави Волков.
 Навални в единична килия за 12 месеца поради своята
Навални в единична килия за 12 месеца поради своята " непоправимост "

Руските управляващи възпитават „ непоправимия “ Навални
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР