Критикът на Кремъл Алексей Навални даде първото си интервю от

...
Критикът на Кремъл Алексей Навални даде първото си интервю от
Коментари Харесай

Алексей Навални сравни затвора с китайски трудов лагер

Критикът на Кремъл Алексей Навални даде първото си изявление от пандиза за в. ``Ню Йорк Таймс``. Излежаващият присъда в изправителната колония в град Покров Навални съпостави пандиза с китайски трудов лагер и съобщи, че е заставен да гледа държавна пропагандна телевизия по осем часа дневно. Той съобщи, че дните на тежък труд в руските лагери са завършили от дълго време, само че са сменени от това, което той дефинира като " психическо принуждение ", промиване на мозъци и агитация.

" Може би си представяте татуирани мускулести мъже със стоманени зъби, които се бият с ножове, с цел да вземат най-хубавото легло до прозореца``, споделя Навални в изявлението, оповестено в сряда. Той обаче съобщи, че в никакъв случай не е бил нападан от другите пандизчии. " Това е нещо като китайски трудов лагер, където всички маршируват в една редица и където видеокамери са окачени на всички места. Има непрекъснат надзор и развита просвета на доносничене ". Навални споделя, че пазачите следят изкъсо пандизчиите, които са принудени да гледат с часове държавна агитация по малкия екран, не им е разрешено да четат или пишат и биват будени принудително, в случай че заспят поради съмнения, че ``планират бягство``.

" Ясно разбирам същността на идеологията на режима на Путин: сегашното и бъдещето се заменят с предишното -  героичното минало или поукрасеното минало, или изцяло измислено минало. Всички типове минало би трябвало непрекъснато да бъдат в светлината на прожекторите, с цел да изместят мислите за бъдещето и въпросите за настоящето``.

Опозиционерът обаче е оптимистичен по отношение на бъдещето на режима на Владимир Путин, казвайки, че един ден това ще завърши. " Рано или късно тази неточност ще бъде поправена и Русия ще премине към либерален, европейски път на развиване. Просто тъй като хората желаят това ", сподели той. Навални повтори рецензиите си към Съединени американски щати и европейските държавни управления за глобите против Русия, които съгласно него вредят на съветския народ, а не на ръководещите.

Западните разследващи организации настояват, че чиновниците на ФСБ са отровили Навални с  " Новичок ". Миналата седмица Лондон наложи наказания против седем оперативни чиновници от Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ), за които се счита, че са забъркани в отравянето му, заяви ТАСС. Това е вторият кръг наказания, които Лондон наложи на Русия след случая с Навални. Миналия октомври Англия глоби шест съветски лица. Сред тях бяха първият заместител - шеф на администрацията на президента Сергей Кириенко и шефът на ФСБ Александър Бортников.

След отравянето дисидентът бе откаран в Германия за лекуване, само че се върна в Русия през януари, единствено с цел да бъде задържан и изпратен в наказателната колония. Кремъл отхвърля да има пръст в отравянето на Навални и поддържа тезата, че присъдата му не е политическа.

Този месец той бе упрекнат и в нови закононарушения, които биха могли да удължат престоя му в пандиза с три години. Ако бъде приет за отговорен, Навални може да бъде освободен едвам след 2024 година -  годината, в която е планирано  Русия да организира президентски избори. Руският следствен комитет съобщи, че новите обвинявания против Навални включват основаването на организация, която ``нарушава персоналната цялост и правата на гражданите``, закононарушение, което се санкционира с до три години затвор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР