Критична остава ситуацията в община Петрич, съобщиха от общината. Техника работи

...
Критична остава ситуацията в община Петрич, съобщиха от общината.
Техника работи
Коментари Харесай

Ситуацията в Петричко остава критична след прoливните дъждове

Критична остава обстановката в община Петрич, оповестиха от общината.

Техника работи от среднощ за преодоляване на свлачищата и почистване на пътищата. Затворен след подкопаване на асфалта е новият път за село Беласица, показаха от общината.

Вследствие на проливните дъждове дерета са наводнили улиците в петричкия квартал "Бухото ". Обстановката е била усложнена в региона на Първо главно учебни заведения "Кочо Мавродиев ", само че все още е овладяна. За справяне със обстановката са съдействали и локалните поданици.

От общината показват, че цялата налична техника е на проблематичните места в града и селата. По-тежка е ситуацията в подгорските села, където и дъждът е бил най-обилен. Работи се на терен, само че обстановката е по-усложнена в региона на помпите, които подават питейна вода за Петрич и три села в общината, а площите към тях са залети. На място също има екипи и се чака повече информация, показват от общината.

За денонощие на територията на Петрич се е излял повече от 100 литра на квадратен метър дъжд. Реките Струма и Струмешница имат разливи, а дъждът продължава да вали, което в допълнение задейства свлачища, показаха от общината.

Възстановено е придвижването при км 49 на път II-19 Добринище - Гоце Делчев, оповестиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР