Критериите на Агенцията за социално подпомагане, по които се отпускат

...
Критериите на Агенцията за социално подпомагане, по които се отпускат
Коментари Харесай

Теодора Пенева, БАН: Критериите за енергийни помощи през зимата са изключително строги

Критериите на Агенцията за обществено подкрепяне, по които се отпускат енергийни помощи за зимата, са извънредно прецизни. Това сподели Теодора Пенева в " Денят на Фокус " по Радио " Фокус " . Разширението в обсега на помощите тази година е с 25 000 души. Ако 300 000 души вземаха помощ всеки зимен сезон досега, в този момент се ще бъдат 325 000.Те са към този момент утвърдени за помощи, разясни тя.

Право на помощ имат лица и фамилии със междинен месечен приход за последните 6 месеца, по-нисък от или еднакъв на избран самостоятелен приход за отопление. Базовата линия остана непроменена. Няма по какъв начин да се подкрепи огромният брой нуждаещи се с тези прецизни критерии – би трябвало да обитаваш лично жилище, то да е само, да няма приходи от движимо и недвижимо имущество и така нататък, даде уточнения събеседникът.

" Новата разпоредба ще се употребява при финансиране на дълготрайни ограничения за дейно небогати – промяна на дограма, да вземем за пример. Очаква се кръгът на възползвали се от тази помощ да се разшири доста и тогава размерът на жилището няма да има значение за кандидатстването. Това ще проработи обаче след чак една година. Ако се отоплявате с природен газ, топлоенелгия или електрическа енергия, енегийната помощ се заплаща кеш. Плаща се на търговеца на твърдо гориво, когато семейството е декларирало това. В новата разпоредба за жалост няма значение по какъв начин се отоплявате. Новата разпоредба ще стигне до 40% от популацията – близо 2,5 млн души ", сподели още Теодора Пенева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР