Кристиян Шкварек, ФейсбукВчера в София пристигна най-високопоставеният политик в Европа

...
Кристиян Шкварек, ФейсбукВчера в София пристигна най-високопоставеният политик в Европа
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: За първи път действащ министър-председател е обвинен в държавна измяна

Кристиян Шкварек, Facebook

Вчера в София дойде най-високопоставеният политик в Европа сега - Урсула фон дер Лайен, ръководител на ЕК.

Защо е пристигнала е въпрос, на който изненадващо през вчерашния ден отговори... Слави Трифонов. В " бомбата ", която хвърли през вчерашния ден следобед, Трифонов разобличи Кирил Петков в желание да продаде българския народен интерес в Македония, тъй като се е " договорил някъде на мрачно " да махне ветото ни абсолютно в подмяна на... нещо. Не сподели в прав текст нито с кого Петков се е договарял " на мрачно ", нито против какво. Просто реши да го разгласи тъкмо по същото време, по което самолетът на ръководителя на ЕК кацаше на летище София.

Формално Урсула е тук, с цел да договаря с държавното управление във връзка с " Плана за възобновяване ". Същият проект, който преди тъкмо година бе подготвен на 70% и предаден на служебния кабинет за дотъкмяване. Още тогава хора на Прокопиев се пробваха да натиснат вицепремиера Атанас Пеканов да вкара безумни неща в проекта, от които, естествено, биха облажили таман компаниите на Прокопиев. Атанас Пеканов постъпи мъжки и отхвърли, заради което и не е през днешния ден част от ръководството. В разследване на това, обаче, кабинетът на Кирил Петков стартира пренаписването на проекта изначало. Това направи приемането му от Комисията тази година на практика невероятно. Такива бяха и поръчките от самата Урсула единствено преди седмици.

Изведнъж, обаче, всичко се обърна. Урсула смени тона безусловно за дни. Комисията се обърна на 180 градуса и прати персонално самия ръководител в София, с цел да одобри тържествено незавършения, неблаговиден и цялостен със скандални спорове на ползи проект за възобновяване на кабинета Петков. Този проект занапред би трябвало да бъде гласуван в Съвета, само че персоналната аудиенция на Урсула е знак за поддръжка към Петков в прескачането на това финално препятсвие. Защо ли? Каква би могла да е повода за този поврат в отношението на Комисията?

Слави Трифонов ни отговори на това през вчерашния ден в прав текст. Националният интерес на България коства няколко стотин милиона от комисионни и % в джоба на харвардите и прокопиевци, които те ще прилапат от компаниите, на които ще бъде раздадено осъществяването на 57-те вложения на стойност 13,52 милиарда лева в проекта.

Гърция отстояваше своето несъгласие към Скопие в продължение на 25 години, до момента в който най-после не реализира своето и не показва на целия свят какво значи Атина да бъде безапелационна за нещо. София не е способна да удържи някаква позиция даже година и половина, преди продажници във властта да я изтъргуват за персонално обогатяване.

Вчера Слави Трифонов съобщи, че: " министър председателят Кирил Петков от самото начало се пробва да заобиколи " съдружното съглашение по отношение на приемането на Македония в Европейски Съюз единствено след съблюдаване на контракта за добросъседство, както и че се пробва да " отхвърли ветото на България без никакви условия ", тъй като това е " уговорено някъде на мрачно ".
Според Трифонов министър председателят гони период - до края на Юни да стартират договарянията по присъединение на Македония към Европейски Съюз, без значение от тяхното държание и нашите ползи.

Не знам дали го е осъзнавал, до момента в който написа статуса, само че на процедура упреква Премиера на България в национална измяна. В това, че се е " договарял някъде на мрачно " да съобщи българския народен интерес като пусне БЕЗУСЛОВНО Скопие, против неспоменати облаги и/или обещания.

Може би за първи път в новата ни история съдружен сътрудник упреква обществено настоящия министър-председател в държавна измяна.





Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР