Кристиян Джалъзов е най-новият шампион в турнирите на Интерактив тенис,

...
Кристиян Джалъзов е най-новият шампион в турнирите на Интерактив тенис,
Коментари Харесай

Кристиян Джалъзов: Спечелих първата си титла в Интерактив тенис с много концентрация и бързина

Кристиян Джалъзов е най-новият първенец в шампионатите на Интерактив тенис, категория 500. На финала на Четвъртия вечерен шампионат, на Търговска колегия "Бароко ", той победи Камен Новиков с 2:1 сета (4:2, 3:4, 10:6). Така след четири извоювани тайбрека в Студентски град и общо четири участия в съревнования в най-голямата аматьорска тенис верига в столицата, той има в актива си 9 победи и 3 загуби.

- Кристияне, първата ти победа в шампионатите на Интерактив тенис пристигна след доста оспорвани мачове, извоювани след четири тайбрека. Доволен ли си от купата?
- Играя от 4-5 години, които за този спорт не са доста. Но тенисът е огромно наслаждение, играя съвсем всеки ден и по тази причина прогресирам. Не чаках от себе си толкоз положително показване, тъй като беше на хард настилка. Всички мачове като се изключи един завоювах в три сета, а противниците бяха доста мощни. Това е първата ми купа освен в Интерактив тенис, а и въобще, и съм доста щастлив. Смятам че, завоювах, тъй като до момента нямах опит и се притеснявах. Но към този момент играя по-спокойно, последвам си тактиката и имам повече рутина. Това се оказа решаващо.

- Финалът беше доста под напрежение, с какво ще го запомниш?
- Досега не бях играл с Камен Новиков. Стигнахме до тайбрек, а той избави 5 или 6 мачбола. Чак по-късно съумях да затворя мача, основно с помощта на бързината ми и на форхенда, който не ме съобщи. Разчитах и на добра отбрана.

- Каква е тайната ти за продобиване на тайбреците?
- Може би положителната централизация. Играят се до 10 точки и е значимо да се бориш за всяка топка. Да се концентрираш върху безусловно всеки удар, защото е значим за успеха. Може би това е ключът за тази купа.

- Кой е идолът ти в тениса?
- Любимият ми тенисист е Федерер. Има доста разнообрази удари и от него съм научил доста неща, да вземем за пример да включвам в играта си най-различни детайли. Разиграванията да не са като по учебник, а да участват най-различни удари. Когато виждам професионален тенис обръщам внимание най-много на тактиката, тъй като тя може да се смени в течение на играта. Така става по-интересно, тъй като тогава и съперникът би трябвало да промени нещо, с цел да победи. Аз също трансформирам играта си. Много постоянно противниците ми са непознати и употребявам ударите, които са ми най-удобни против тях. Стилът ми е по-скоро нападателен, само че се оправям добре и в отбрана.

- Защо избра да играеш в шампионатите на Интерактив тенис?
- Тук срещам доста нови фенове. Участвал съм и в други шампионати, само че вечерните са доста положителни, има огромна конкуренция. Студент съм по приложна информатика в София, само че съм от Пазарджик и Интерактив тенис ми даде късмет да се срещна с десетки тенисисти от София. Включих се в лигата през предходната година, а за мен е доста скъпо това, че ми дава опция да се развъртвам във всевъзможен проект. От всеки мач чакам нещо ново и друго, и това е предизвикателство. Играя против най-различни тенисисти, организацията също е много добра.

- Ще участваш ли в първия Мастърс на лигата за 2018 година, който стартира на 4 юни на кортовете на Националния тенис център?
- Все още не съм решил, тъй като ми следва сесия, само че може и да се включа. Не желая да изпускам опцията да се изправя против най-хубавите тенисисти в София.

източник: Интерактив тенис

Записването за категории 250 и 500 от Петия вечерен шампионат на Интерактив тенис продължава, оповестяват уредниците. Мачовете се играят на кортовете на Националния тенис център в Борисовата градина, а незабавно откакто бъдат излъчени първенците ще започва и първият Мастърс на лигата за 2018 година Lotto Sofia Masters 2018 стартира на 4 юни, а феновете ще играят при условия, подобаващи и за експерти.

Всички дуели след фаза осминафинали ще се проведат на Централния корт, конкуренцията ще е с класическа дължина 2 от 3 сета, за всички срещи ще има нови топки, а на полуфиналите и финалите ще участва и арбитър на стол. Турнирът е отворен и за начинаещи, и за напреднали, а уредниците оферират специфичен бонус: играчите с рейтинг Има Такъв Народ 10 няма да заплащат такса присъединяване в случай че изгубят първата си среща. Повече детайлности за шампионатите и за записването може да намерите на уеб страницата на Интерактив тенис тук.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР