Кристина Шишкова, която от дванадесет години живее и работи във

...
Кристина Шишкова, която от дванадесет години живее и работи във
Коментари Харесай

Кристина Шишкова с първа експозиция пред софийска публика

Кристина Шишкова, която от дванадесет години живее и работи във Франция, провежда своята първа независима галерия пред софийска аудитория. Авторката показва в изложба " Средец " живописни платна, основани през последните три години.

За Кристина Шишкова изкуството няма граници. Творчеството й гради мостове сред античност и съвремие, черпейки ентусиазъм от природата. Обект на интерпретация са скални масиви, минерали, ерозирали повърхности, естествените стихии, чиято разрушителна мощ ражда нови формирания и форми. Създава пейзажи, в които обекти от натурата се трансформират в носители на нова материалност. За творчеството й са годни думите на френския художник Делоне, че композицията " обективизира мисълта на художника, който я конкретизира посредством пластическите детайли на своето изкуство. "

Шишкова се показва чрез чистите пластични средства - цвят, форма, линия, фактура. Цветът се трансформира в главен изразител на креативната идея - става по едно и също време форма и сюжет, тематика, която се развива и трансформира отвън всевъзможен психически или различен разбор. Авторът се отхвърля от посредничеството на външния свят, на материалните предмети, с цел да насочи своите послания. Живописта й е по едно и също време естетика и конфликт от цветове и чувство за безконечната връзка сред индивида и природата. В пейзажите й се долавя непосредствената откровеност при предаването на положения, подбудени от динамично изменящата се природа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР