Кристиано Роналдо изигра един от най-великите мачове в славната си

...
Кристиано Роналдо изигра един от най-великите мачове в славната си
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед победи Тотнъм с хеттрик на Роналдо

Кристиано Роналдо изигра един от най-великите мачове в славната си футболна кариера и вкара хеттрик за успеха на Манчестър Юнайтед с 3:2 над Тотнъм в мач от 29-ия кръг на Висшата лига.

Португалецът към този момент има 807 гола в професионалната си кариера дружно с тези за националния тим на Португалия и по този начин задмина на първото място легендата на чехословашкия футбол от предвоенния интервал Йозеф Мицан, който има публично приети 805 гола в кариерата си.

Роналдо откри головото си сметка в мача 12-ата минута с бомбен удар отвън наказателното поле, а единствено няколко минути по-рано негов удар бе спрян с ръка в наказателното поле от Ерик Дайър, само че съдията Джон Мос реши, че това не е дузпа.

В сходна обстановка малко по-късно обаче Тотнъм получи дузпа, откакто Алекс Телес игра с ръка пред вратата си. Хари Кейн застана зад бялата точка и от 11-те метра не сбърка за 1:1.

Манчестър Юнайтед обаче отговори три минути по-късно, когато Джейдън Санчо подаде на Роналдо и голмайсторът на " алените дяволи " прониза Юго Лорис от непосредствена непосредственост.

В началото на второто полувреме Тотнъм натисна, само че по този начин и не успяваше да сътвори рисково състояние пред Давид де Хеа. Едно инцидентно центриране от левия фланг обаче бе отклонено от Хари Магуайър, който си вкара автогол за 2:2 в 72-рата минута.

Това обаче не бе всичко в мача, защото Роналдо не бе споделил последната си дума. Португалецът донесе успеха на отбора си в 81-вата минута, когато скочи най-високо при центриране от корнер на Телеш и с глава осъществя за 3:2.

С успеха Манчестър Юнайтед се върна в топ 4 с 50 точки от 29 мача. Тотнъм е седми с 45 точки от 27 мача.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР