Кристиан Василев спечели бронзов медал на скиф от Европейското първенство

...
Кристиан Василев спечели бронзов медал на скиф от Европейското първенство
Коментари Харесай

Българин спечели бронз на Европейското първенство по гребане

Кристиан Василев завоюва бронзов орден на скиф от Европейското състезание по гребане, което се организира в Мюнхен, Германия.

Българинът измина дистанцията от 2000 метра за 7:16.37 мин, а с помощта на изключителния си заключителен спринт съумя да изпревари в последните метри европейския първенец от 2021 година и международен отличник на 2019 -а Оливер Цайдлер от Германия, съобщи

30-годишният българин се движеше към четвърто-пето място съвсем през цялата гонка, само че близо 500 м преди финала стартира офанзива, като подвигна темпото до над 42 загребвания в минута, с цел да задмине британеца Греъм Томас и любимеца на домакините Цайдлер, който бе водач по дистанцията до 200 метра преди финала.

Европейската купа завоюва нидерландецът Мелвин Твелаар. През огромна част от дистанцията той се движеше на трета позиция. Твелаар обаче нападна мощно на финала и изпревари олимпийския първенец от Токио 2020 Стефанос Дускос от Гърция. Твелар стигна до златния орден с време 7:14.72 минути. Среброто остана за Дускос - 7:15.01 мин.

Преди месец Василев се окичи със сребро на Световната купа по гребане.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР