Кристиан Диор е един от най-забележителните дизайнери в модната индустрия,

...
Кристиан Диор е един от най-забележителните дизайнери в модната индустрия,
Коментари Харесай

Шоуто на Dior от 1949 г. - една легенда

Кристиан Диор е един от най-забележителните дизайнери в стилната промишленост, основател на едноименната фешън къща, Christian Dior. Роден е на днешната дата през 1905 година. И е основател на някои от трендовете, които трансформираха света на модата.

В търсене на дребни удоволствия се натъкнахме и на едно огромно.

То ни води непосредствено зад кулисите на фешън шоу на френската къща Dior от 1949 година 14-минутен документален филм в YouTube показва на неговите фенове могат да видят " от вътрешната страна " света на модата и да усетят невероятната атмосфера по приготовленията преди ревюто от средата на 20 век. 

През цялото време камерата " следи " Кристиан Диор и процеса по изработването на моделите му – както скицирането им, по този начин и работата в ателието, което ни дава отговор и на въпроса от кое място черпи такова голямо ентусиазъм за изработката на дрехи, фамозни и харесвани по целия свят. Е, социална загадка е, че дизайнерът намира ентусиазъм от природата към дома си, който назовава " царството на фантазиите ".

Във видеото виждаме и разчувстваните погледи на всички, присъстващи на този важен миг за стилната промишленост. Впечатление вършат и група дами, стоящи на задните редове, които наподобяват по този начин, сякаш събитието е било фантазия за тях. Това са млади датски студенти, пристигнали на шоуто, с цел да научат повече за тайната на парижката грациозност. Нищо чудно и вие да я откриете, а също по този начин и да се вдъхновите необикновено от документалния филм, представящ един от страхотните спектакли на стилната къща. Затова дано не се бавим повече, а незабавно да стартираме да му се любуваме. 


 Писмо от първата жена в Dior: Чувствам се още по-горда, че съм италианка
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР