Кристалина Георгиева, която е управляващ директор на Международния валутен фонд,

...
Кристалина Георгиева, която е управляващ директор на Международния валутен фонд,
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева подкрепи България за еврозоната

Кристалина Георгиева, която е ръководещ шеф на Международния валутен фонд, сподели, че нейната татковина - България е " предопределена " да влезе в еврозоната макар политическата невъзможност през последните три години, която попречва опитите на страната да се причисли към единната европейска валута, заяви БНР.

" Това е пътят, по който страната би трябвало да върви ", сподели родената в София Георгиева пред кореспонденти в събота в границите на взаимната конференция на МВФ и Хърватската централна банка в Дубровник, оповестява организация Блумбърг.

" Въпросът е по кое време, а не дали България ще влезе в еврозоната и освен поради уговорките, които България има като член на Европейски Съюз ", добави тя..

България, дружно с Хърватия, се причислиха към така наречен " чакалня на еврозоната ", известна като ERM-2, през 2020 година

Но за разлика от Хърватия, която одобри еврото този януари, България през последните години беше измъчвана от политически катаклизми .

По тази причина някогашната социалистическа страна, чиято валута е обвързана с еврото, се отхвърли през февруари от задачата си да се причисли към еврозоната още през 2024 година, припомня " Блумбърг ".

Кристалина Георгиева акцентира значимостта на политическата непоклатимост за сполучливата парична интеграция, като уточни по-стабилната обстановка в Хърватия, където министър председателят Андрей Пленкович завоюва втори четиригодишен мандат на общите избори през 2020 година

" Контрастът сред Хърватия и България демонстрира, че там, където има политическа воля и където обществото е единно даже и в най-трудните времена, може да се реализира добър резултат ", сподели Георгиева и добави, че Валутният ръб в България " закрепи стабилността в страната. Никой не желае валутният ръб да отпадне ".
 ГЕРБ и Политическа партия единни: Еврозона, невисок недостиг и без повдигане на налози
ГЕРБ и Политическа партия единни: Еврозона, невисок недостиг и без повдигане на налози

За по-бързо, вероятно ще бъде гледан бюджетът на служебното държавно управление

Георгиева сподели още, че районът на Югоизточна и Централна Европа е посочил " мощно възобновяване " от икономическите загуби, понесени по време на пандемията от ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР