Кристъл Палас приема Арсенал в първи мач от новия сезон

...
Кристъл Палас приема Арсенал в първи мач от новия сезон
Коментари Харесай

Кристъл Палас и Арсенал дават старт на новия сезон във Висшата лига

Кристъл Палас приема Арсенал в първи мач от новия сезон в британската Висша лига. Двубоят на „ Селхърст Парк “ опълчва два лондонски тима и ще стартира през днешния ден в 22:00 часа българско време .

„ Артилеристите “, водени от мениджъра Микел Артета, стартират с упоритости да влязат в топ 4 в крайното класиране и да доближат групите на Шампионска лига за първи път от седем сезона насам. Тимът се укрепи с привличането на Габриел Жезус и Олександър Зинченко от първенеца на страната Манчестър Сити, като взе още португалския полузащитник Фабио Виейра, младия бразилец Маркиньос, стража Мат Търнър, а Уилям Салиба се завърна след престоя си чартърен в Марсилия.
Миналия сезон Палас удариха градския противник с класическото 3:0.
Съставът впечатли с изявите си в предсезонните контроли, като Жезус се развихри със седем попадения, а тимът надигра поредно Нюрнберг, Евертън, Орландо Сити, Челси и Севиля, като вкара общо 20 гола в петте си инспекции . „ Всички сме въодушевени. Проведохме предсезонната подготовка по метода, по който искахме, беше добре проведена, постигнахме положителни резултати, хубава подготовка и мощни представяния. Но в този момент топката стартира да се движи на следващия ден вечер в изцяло друг подтекст и против тим от Висшата лига, и знаем какво да чакаме там “, разяснява Артета на конференцията си преди визитата на Палас.

„ Орлите “, от своя страна, направиха добър сезон под управлението на някогашния състезател на Арсенал Патрик Виейра, като още веднъж ще се опитат да бъдат солидни и да завършат в средата на таблицата. Лондончани реализираха четири победи, две равенства и две загуби – от Ливърпул и Манчестър Юнайтед, по време на предсезонната си подготовка, а съставът се укрепи с Шейк Дукуре и Крис Ричардс, купени надлежно от Ланс и Байерн Мюнхен за общо малко над 37 млн. паунда. Като свободни сътрудници дойдоха вратарят Сам Джонстън и крилото Малкълм Ебиоуей.

Шампионът на Висшата лига Манчестър Сити започва отбраната на купата си с посещение на Уест Хем в неделя, до момента в който ден по-рано подгласникът му Ливърпул пътува до Лондон за аудиенция на новака Фулъм. Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик загар Хаг дебютира отпред на отбора с домакинство на Брайтън, а дербито на кръга опълчва Евертън и Челси.

Пълна стратегия за откриващия кръг във Висшата лига :

Петък, 5 август

22:00, Кристъл Палас – Арсенал

Събота, 6 август

14:30, Фулъм – Ливърпул

17:00, Борнемут – Астън Вила

17:00, Нюкасъл – Нотингам Форест

17:00, Тотнъм – Саутхемптън

17:00, Лийдс – Уулвърхемптън

19:30, Евертън – Челси

Неделя, 7 август

16:00, Лестър – Брентфорд

16:00, Манчестър Юнайтед – Брайтън

18:30, Уест Хем – Манчестър Сити. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР