Крис Драгошинов е един от култовите представители на съвременната градска

...
Крис Драгошинов е един от култовите представители на съвременната градска
Коментари Харесай

Крис Драгошинов: Децата са като нешлифован диамант

Крис Драгошинов е един от паметните представители на актуалната градска култура – eдин от най-хубавите треньори по сноуборд и скейтборд. В началото неговата пристрастеност не среща доста съидейници и се приема за необичайно и несериозно  занимание от множеството хора. Трудно е – да откри елементи, да има кой да му покаже триk,  да кара без да бъде изпъден или  прибран в някое районно ръководство за това, че кара на мрамора  или „ пред паметника “. Сега Крис е треньор на дребни и огромни градски герои и дефинира себе си като един благополучен човек с прелестно семейство /жена му Антония също е треньор по зимни спортове/, а децата му – на 9 и на 3 година – карат ръб и скейт. 
Кога разбра, че си роден за дъска?  
 
Когато за първи път се качих на нещо като сноуборд,  изработен от три ски една до друга,  почувствах същинската независимост  на тялото, а по-късно и на духа – когато ръцете са ти свободни, можеш да правиш доста неща с тях, изобщо не пречат.
   
Защо избра децата пред възрастните? 
 
Децата са  като недодялан елмаз – работя с тях, тъй като желая  да ги предпазя от контузии  и да им дам една добра основа от двигателни  умения, които са нужни  в живота. С дъската децата опознават тялото си и могат да го управляват, а това е значимо, с цел да се оправят в градската джунгла.
 
Скейтбордът е самостоятелен спорт, всеки  има своя  стил и трикове – с това той става забавен и неповторим. И постоянно можеш да създадеш собствен личен трик.
 
Искат ли българските деца да спортуват? Кой спорт най -силно притегля децата?
 
Спортът построява, възпитава и дава доста скъпи  качества. За страдание  много деца спортуват виртуално – затлъстели, обездвижени и с доста проблеми. Спортът дава една здравословна среда, в която постоянно можеш да се реализираш. Все още спортовете с топка са най-популярни,  защото са налични. С моите изяви целя всяко дете  да има достъп до скейтборда и да усети  тръпката от него.
 
Трябва ли да сме готови авансово, с цел да стартираме да упражняваме с треньор? 
 
Не е нужна предварителна подготовка – положителният състезателен възпитател знае по какъв начин да ви приготви  не единствено физически, а и душевен, а в скейтборда има доста душeвност.
 
Какво е преимуществото от това да имаш треньор пред това да те учи родител или другар? 
 
Те виждат нещата от тяхна позиция. Наблюдението  над  другите  не  дава точна визия  как двигателно се случват нещата, а  треньорът има цялостен боеприпас от умения и похвати и действително работи  за реализиране на избрани  цели. Той познава добре  костно-двигателния уред и знае по какъв начин да дозира натоварванията и защищити от контузии. В същото време той умее да и да стимулира. Често децата нямат  умора и могат всичко – тук се намесва треньорът и им дава  посоката на мислене.
 
Кой е обичания ти спорт? 
 
Сноубордът ми дава пъклен доста – независимост, връзка с природата, реализация и доста нови другари от целия свят.
 
Кои са градските спортове, които към момента не познаваме в България? 
 
Имам няколко  играчки, които са екзотика – ФРИИЛАЙН, ФРИЙБОРД, ТРАЙК, МАУНТИЙНБОРД, ОРБИТ – все новаторски  предложения за напредване  на колелца. 
 
Кои са най-полулярните места за градски спорт у нас? 
 
НДК, Паметника на Армията, Борисовата градина, Южния парк, парка Заимов, Скейтпарк-София.
 
С какво друго се занимаваш? 
 
Подготвям  една спортна апликация, 2-ра книга за деца  /от първата - “Грабвайте Дъските “ – имаше страховит резултат и удовлетворение/, създавам с другари ЕКО бордове, увисвам малко в  социалните мрежи, срещам се с положителни  и духовни хора, навестявам забавни места и едно по едно  отмятам нещата, които всеки би трябвало да направи през живота си. Днес летях.
 
Как прекарваш времето със фамилията ти? 
 
Не планираме  нищо, всичко се случва непринудено – багажникът на колата постоянно е цялостен с бордове и колела и обикаляме по паркове и градинки, а там – познайте какво правим… Но има и доста културни мероприятия. Хубавото е, че жена ми постоянно ме поддържа в щурите хрумвания,  а децата същински се забавляват с нас. Опитваме се да им дадем детство, каквото ние сме имали – с доста игри, придвижване и същински страсти.
 
Къде може да те открие човек?
 
Работата ми е доста динамична,  но постоянно подвигам телефона си – 0888883564.  
 
Отговарям на многото запитвания  на мейл:  [email protected]  и  facebook: Kris Dragoshinov е постоянно разполагаем за хората, които желаят да видят кой съм и с какво се занимавам. 
 
Момичета от града, заповядайте на БОРД!
Карай, с цел да живееш! 
Живей, с цел да караш!












Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР