Криптокредиторът Voyager Digital заяви, че ще възстанови около 35% от

...
Криптокредиторът Voyager Digital заяви, че ще възстанови около 35% от
Коментари Харесай

Изпадналият в несъстоятелност Voyager Digital започва ликвидация

Криптокредиторът Voyager Digital съобщи, че ще възвърне към 35% от депозитите на клиентите си в криптовалута.

Компанията приключва активността си след несполучливия опит за изкупуване от криптоборсата Binance, оповестява Reuters.

Съдия Майкъл Уайлс утвърди проекта за разпродажба на Voyager на правосъдно съвещание в Манхатън, което ще разреши на компанията да върне към 1,33 милиарда $ в криптоактиви на клиентите и да приключи напъните си за метаморфоза по глава 11.

Клиентите ще могат да теглят суми до 1 юни, оповестиха кредиторите на Voyager. Всяко систематизиране след първичните 35% ще зависи от резултата от бъдещи правосъдни разногласия, прецизираха от компанията.

Voyager подаде молба за отбрана от банкрут през юли 2022 година, като се базира на волатилността на пазарите на криптовалути и неизпълнението на огромен заем, провиснал на криптохедж фонда Three Arrows Capital.

Два опита за продажба се провалиха по време на несъстоятелността на Voyager. Първоначално тя се опитваше да продаде активите си за 1,42 милиарда $ на FTX - договорка, която се провали, когато FTX изпадна в колапс през ноември, прецизира Reuters.

Binance се намеси с оферта за 1,3 милиарда $, само че анулира договорката на 25 април тази година, базирайки се на " враждебния и нерешителен регулаторен климат ".

Надеждите на клиентите на Voyager за възобновяване на средства зависят значително от изхода на правосъдния спор с FTX, която желае да си върне 445,8 млн. $, изплатени на Voyager преди FTX да изпадне в неплатежоспособност.

Ако Voyager реализира цялостна победа в правосъдния спор с FTX, предстоящото възобновяване на клиентите ще нарасне до 63,74 %, съгласно правосъдните документи на Voyager.

Компанията има намерение да изплати отговорностите на клиентите със същия тип криптовалута, която са имали в сметките си.

Депозитите в неподдържани криптовалути, които не могат да бъдат изтеглени от платформата на Voyager и патентования токен VGX, Voyager ще изплати в стабилната валута USDC.

Voyager беше един от няколкото криптокредитори, които подадоха молба за оповестяване в неплатежоспособност през 2022 година след взрива на пандемията. Другите бяха Celsius Network, BlockFi и Genesis Global Capital.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР