Криминалисти разкриха двойното убийство в Шумен за по-малко от 48

...
Криминалисти разкриха двойното убийство в Шумен за по-малко от 48
Коментари Харесай

Разкриха брутални подробности за двойното убийство в Шумен

Криминалисти разкриха двойното ликвидиране в Шумен за по-малко от 48 часа. Като обвинен е притеглен 21-годишен юноша, внук на 75-годишния мъж и 68-годишната жена, открити мъртви във вила в местността "Под манастира " в града в понеделник.

Това оповестиха на конференция шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Ялчън Расим, окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и прокурор Стефка Якимова - представител на Апелативната прокуратура във Варна.

След осъществени голям брой следствени дейности и разпит на над 20 очевидци е изяснено, че в ранните следобедни часове на 22 ноември младият мъж първо умъртвил дядо си във вилния парцел, до който го закарал с лек автомобил. След това взел баба си от жилището им в града, завел я във вилата, където протегнал ръка и на нейния живот. Убийството на двамата е станало в границите на към час. Младежът взел и 700 лв. от вкъщи им, а също по този начин е изтеглил и 500 лв. от банкови карти.

Иззети са голям брой материални доказателства, в това число и железна тръба, с която е било осъществено тежкото закононарушение.

Мъжът, който не е престъпно проявен, е арестуван за период до 24 часа в РУ- Шумен.

Той е студент, работи в строително-монтажна компания и има данни, че е с хазартни пристрастености.

С разпореждане на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража " за период до 72 часа. Приведен е в Оценка за съвместимост "Изпълнение на наказванията ". Работата по документиране на закононарушението продължава.



В нея са взели участие и чиновници на Групово дело "Национална полиция ", и на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР