Крилото на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Димитър

...
Крилото на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Димитър
Коментари Харесай

Димитър Димитров: Отпразнувахме класирането с няколко бири в хотела

Крилото на мъжкия народен тим на България по баскетбол Димитър Димитров показа първите си думи на родна земя след класирането за ЕвроБаскет 2022. Капитанът на клубния Балкан (Ботевград) и съотборниците му от националния отбор се прибраха през днешния ден от Рига.

“Чувстваме се великолепно. Отидохме да си свършим работата, не знам хората дали са вярвали или не, само че ние допреди мача бяхме сигурни, че ще се класираме. Постигнахме един много добър резултат, беше фантазия на всеки един от нас да играе на Екологичен потенциал. Надявам се да сме живи и здрави и да покажем една добра игра на ЕвроБаскет 2022.

Аз преди мача споделих, че избирам мач 50-50, в сравнение с да паднем с 10 точки при 90:100. Отидохме само с мисълта за победа против Латвия и го постигнахме. В последната офанзива просто играехме да не ни вкарат панер. Със зъби и нокти да спрем топката от това да влезе в коша. Мисля, че успяхме и това ни донесе триумфа. Още е доста рано, има година и половина до ЕвроБаскет 2022, дано се подготвим добре физически и душевен, и да покажем един добър резултат. Не желая да давам прогнози.

Отпразнувахме класирането с няколко бири в хотела. Имахме и идващ мач, тъй че не трябваше да се прекалява. Играчите се завръщат по тимовете си, шампионата стартира още веднъж, няма време за празнуване, тъй като би трябвало да се работи ", показа Димитров пред медиите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР