Крие ли Министерството на здравеопазването смъртта на дете от коронавирус?

...
Крие ли Министерството на здравеопазването смъртта на дете от коронавирус?
Коментари Харесай

ГЪРМИ СКАНДАЛ! Крие ли здравното министерство смъртта на дете от коронавирус?

Крие ли Министерството на здравеопазването гибелта на дете от ковид? Индикации за назряващия скандал идват от разминаване сред формалната сводка на повереното на министърката с най-скъпата женитба Асена Сербезова ведомство и Портала за отворени данни, видя ПИК.

Според здравното министерство умрелите лица, при които е била установена коронавирусната зараза, за последните 24 часа, са 66.

Подчинените на Сербезова обаче са показали с едно по-малко в разбивката си за умрелите, възрастта им и съпътстващите ги болести. Всички умряли са на възраст сред 43 и 91 години.

Според " Портал за отворени данни " обаче измежду изгубилите живота си поради COVID-19 за последното денонощия е и малко момче, което не е отразено в сводката на Здравното министерство.
свързани новини19821преди 2 часа
За жертвата във възрастовата категория от 0 до 11 години алармира и математикът Тодор Иванов, който всекидневно прави разбивки на данните съгласно информацията на Единния информативен портал.

С умрелите 66 души от последното денонощия, общият брой на сънародниците ни, погубени от COVID-19 набъбна на 31 303.

Eто кои са жертвите, съгласно Здравното министерство:









Никъде в сводката от ведомоството на Сербезова не е посочено, че измежду умрелите има и дете. Данни за това обаче изнесе Порталът за отворени данни, както и математикът Тодор Иванов (на последната снимка).



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР