КРИБ призова за криминализиране на нелегалния износ на лекарства и

...
КРИБ призова за криминализиране на нелегалния износ на лекарства и
Коментари Харесай

КРИБ иска криминализиране на нелегалния износ на лекарства

КРИБ прикани за криминализиране на незаконния експорт на медикаменти и застана зад страната във връзка разрушената незаконна група в удара й против износа на медикаменти на черно зад граница с присъединяване и на лекари от лечебни заведения. С медикаментите, изписвани фиктивно за онкоболни и деца, се е търгувало в чужбина на доста по-висока цена.

" Стандарт " направи особено следствие по тематиката.

От КРИБ акцентират, че са нужни законови промени в Наказателно-процесуален кодекс за гонене и санкции на сходни практики.

Основният закон в наказателното право у нас все още не адресира разпространяването на фалшифицирани медикаменти, каквито по смисъла на закона са всички артикули, продавани отвън регламентираната верига на снабдяването с медикаменти, споделят работодателите от фармацевтичния отрасъл.

" Държавата следва да санкционира с цялата тежест на закона незаконната търговия с медикаменти, само че и да подтиква легалния бизнес в бранш Здравеопазване, се показва в декларацията.

" Осъществената преди 3 дни акция на държавните органи демонстрира по категоричен метод, че злоупотребите в бранша са породени точно от престъпни лица и предприемането на законодателно-административни ограничения против тях е безсмислено откакто тези лица и компании не съблюдават и не зачитат закона изначално ", се показва в позицията на комитет " Здравеопазване " в КРИБ.

Оттам предизвестяват, че с ареста на въпросната група няма да се реши казусът и еднократното деяние на властта в този момент " не е решение на повода за " болестта ". " Разкрита е една формация, само че не са отстранени аргументите на следващия ден да се появи идната ", предизвестяват от КРИБ. Оттам се оплакват от непрекъснат напън за понижаване на цените и маржовете на медикаментите, до момента в който в това време престъпни лица заобикалят закона. " За трайно решение е необходим нов метод – въвеждане на ефикасни промени в Наказателно-процесуален кодекс за гонене и наказване на сходни практики с най-голямата суровост на закона ", безапелационни са от КРИБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР