Крещенето от страх е еволюционно обусловено и е свързано с

...
Крещенето от страх е еволюционно обусловено и е свързано с
Коментари Харесай

Крещим от страх с еволюционна цел

Крещенето от боязън е еволюционно обусловено и е обвързвано с въпроса за оцеляването, считат специалистите. Телата ни се нуждаят от метод да се подготвим, да избягаме или да се защитим от някаква опасност. Способността да можем бързо да разпознаем, да реагираме на опасност и да се измъкнем е от значително значение, с цел да останем живи.

Най-често срещаният метод да се оправим със страха е реакцията " битка или бягство ". Тогава се форсира сърдечният темп, а зениците се уголемяват. Всичко това се случва, с цел да имаме опция да се подготвим или да избягаме от нещата, които ни заплашват.

Смята се, че да крещим от боязън е метод да се отървем от нещо, когато нямаме време даже да разберем какво е, само че ни идва доста ненадейно и прекомерно мощно.

Ако подскачате от боязън или имате характерна уплаха, която се отразява на живота ви, съществуват неща, които можем да създадем сами и които да ни оказват помощ.

Най-важното нещо е да осъзнаем, че е най-добре да одобряваме нещата със лично движение. Това може да значи, че няма потребност да се сблъскваме с този боязън сега, а ще го създадем, когато сме подготвени.

Ако се опасяваме от височини да вземем за пример, може да стартираме с изкачването единствено на 10 сантиметра от земята. Ако осъзнаем, че по този начин сме единствено по-малко обезпокоени отпреди, значи се движим в вярната посока.

Друг ефикасен способ за справяне със сърцетуптенето и суматохата е да раздвижим тялото си, за придобием възприятието, че имаме прочут надзор. Дори подскоците може да оказват помощ при такива случаи.

Това, несъмнено, не подсигурява, че няма да се уплашим още веднъж, когато забележим паяк или смешник, или пък се качим нависоко. Така че най-добре е да спрем да се тормозим прекомерно доста.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР