Кремъл вижда в обявената позиция на Европейския съюз по отношение

...
Кремъл вижда в обявената позиция на Европейския съюз по отношение
Коментари Харесай

Кремъл: Позицията на ЕС за Беларус е правен недостатък

Кремъл вижда в оповестената позиция на Европейския съюз във връзка с изборите в Беларус юридически минус , съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от " РИА новости ".

" Кремъл води разговор с Европейския съюз , в това число в този подтекст в този момент в телефонния диалог ще има известие за упоменатото нагоре. Виждаме избран юридически минус в оповестената през вчерашния ден позиция ", сподели Песков, отговаряйки на въпроса дали дали Кремъл би трябвало да организира разговор с Европейски Съюз във връзка с изказвания за непризнаване на резултатите от изборите в Беларус, изказвания за недопустимост на външна интервенция, само че в това време да разпределя материална поддръжка за хората на Беларус и наказания за всички виновни за насилието.

" Продължаваме поредно да представяме на нашите събеседници позицията си по отношение на недопустимостта на външно въздействие в събитията в Беларус ", акцентира Песков.

Междувременно Европейският съвет заяви, че " ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел организира диалози в четвъртък с съветския президент Владимир Путин след срещата на върха на Европейски Съюз за Беларус ".
 Европейски Съюз не признава изборите и желае спокойно и демократично прекачване на власт в Беларус Обновена
Европейски Съюз не признава изборите и желае спокойно и демократично прекачване на власт в Беларус

Европа ще наложи наказания за насилието и фалшификациите на изборите

От името на Европейски Съюз, Европейската комисия възнамерява да отпусне спомагателни 53 милиона евро помощ за беларуския народ , от които 1 милион ще отиде за поддръжка на гражданското общество и самостоятелните медии, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след незабавна среща на върха на водачите на Европейски Съюз в Беларус.

Масовите митинги на опозицията започнах на 9 август, след президентските избори , които бяха извоювани за шести път от Александър Лукашенко - съгласно ЦИК той печели 80,1% от гласовете.

Опозицията счита, че Светлана Тихановская печели изборите , а не Лукашенко. В първите дни дейностите бяха потушени от силите за сигурност, а против протестиращите, които не бяха съгласни с резултатите, използваха сълзотворен газ, водни оръдия и гумени патрони. Тогава органите на реда стопираха да разпръскват митингите и да употребяват мощ.

По публични данни през първите дни са арестувани над 6,7 хиляди души . Както оповестяват от Министерството на вътрешните работи на републиката, по време на безредиците са ранени стотици хора, измежду тях над 120 чиновници на реда , починаха трима протестиращи.
 В Беларус прокуратурата погна опозиционния съвет
В Беларус прокуратурата погна опозиционния съвет

Координационен съвет е образуван, с цел да превземе властта и да подкопае националната сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР