Кремъл съжалява за е и го смята за съзнателна и

...
Кремъл съжалява за е и го смята за съзнателна и
Коментари Харесай

Кремъл: Инцидентът с британски кораб е съзнателна провокация

Кремъл съжалява за е и го счита за съзнателна и готова провокация. Това съобщи през днешния ден пред публицисти представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен то ТАСС.

„ Смятаме, че английският унищожител е направил провокация. Още повече съжаляваме поради това, че тази провокация бе съзнателна и готова “, съобщи той.

Москва счита дейностите на английския кораб за неприемливи и несъответстващи на интернационалното право.

По думите на Песков Русия не изключва никакви ответни дейности при положение, че продължат неприемливите провокации с нарушение на съветските граници.

Руски боен транспортен съд е направил предупредителни изстрели към разрушителя на английския кралски флот „ Defender “, откакто той е навлязъл в съветските териториални води в Черно море, а съветски боен аероплан Су-24M е хвърлил няколко бомби по посоката на придвижване на английския кораб, заяви в сряда съветското министерство на защитата.

Днес обаче английският външен министър Доминик Рааб съобщи пред кореспонденти по време на аудиенция в Сингапур, че „ не е имало изстрели по „ Defender ”.

„ Корабът почтено прекосявал през украински води в сходство с интернационалното право и съветската версия за събитията предстоящо не е точна “, сподели той. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР