Кремъл отхвърли спекулациите за планирана втора мобилизационна вълна в Русия.

...
Кремъл отхвърли спекулациите за планирана втора мобилизационна вълна в Русия.
Коментари Харесай

От фронтовата линия: Репортаж за живота под обстрел в Бахмут


Кремъл отхвърли спекулациите за планувана втора мобилизационна вълна в Русия. В следващата замяна на военнопленници Киев и Москва си трансферираха по 50 души. И през днешния ден продължи обстрелът както на североизточния, по този начин и на югоизточния фронт.

Руската страна твърди, че е превзела североизточно предградие на Бахмут – най-горещата точка от седмици насам.

Въпреки разрушените улици, колите в Бахмут се движат с цялостна газ – в противоположен случай рискът да бъдат уцелени се усилва. Пътищата са осеяни с противотанкови мини, десетки здания са разрушени, а звукът от картечници и артилерийският обстрел не стихват и за минута.

„ Ако не бях кмет, несъмнено, към този момент щях да съм избягала – фамилията ми се изтегля. Не съм ги виждала от доста време, доста ми е мъчно като жена и майка, само че хората тук се нуждаят от мен “, изясни пред немската телевизия RTL кметът на Бахмут Анна Петренко-Полюхина.

Снимка: Редакторски екип


В града остават близо 10 хиляди цивилни. Почти никой не смее да излезе на открито.

Седмици наред над 30 души живеят в мазе под детска градина, до момента в който постройката е разтърсвана от детонации. Има храна и вода, донесени от доброволци. Има помещение за спане, а за миене се събира дъждовна вода.

Снимка: Редакторски екип


През последните седмици съветските сили са навлезли в някои източни квартали на Бахмут. Самите те приказват за „ тежка борба, която се води къща за къща “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР