Кремъл: Още повече смърт и съсипия за КиевВашингтон ще конфискува

...
Кремъл: Още повече смърт и съсипия за КиевВашингтон ще конфискува
Коментари Харесай

US Конгресът одобри $61 млрд. военна помощ за Украйна

Кремъл: Още повече гибел и разруха за Киев
Вашингтон ще конфискува замразени съветски активи

Демократите развяха украински знаменца

Камарата на представителите на американския Конгрес утвърди военна помощ на стойност 95 милиарда $ за Украйна, Израел и други съдружници на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

По този метод бяха преодолени месеци на различия сред републиканците и демократите в долната камара на Конгреса. За Украйна са планувани 61 от 95-те милиарда $ помощ. Мнозина демократи в заседателната зала започнаха да ръкопляскат и да развяват украински знаменца, откакто законопроектът беше утвърден, само че бяха освиркани от лагера на Тръмп.

Също по този начин бе утвърдена милиардна помощ за Израел и Тайван. Целият спомагателен пакет отива в този момент в Сената, който може да го утвърди най-рано във вторник. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да подпише законопроекта незабавно щом бъде утвърден и от Сената.

Конгресът поддържа и продажбата на замразени съветски активи, за генериране на доходи за Украйна. Руските активи, които се намират в американски банки се правят оценка на 6 милиарда $. За съпоставяне - към 300 милиарда $ съветски активи, се намират в европейски банки.

„ Свършихме си работата и мисля, че историята ще я оцени по достолепие “, сподели ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън от Републиканската партия.



Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън от Републиканската партия

„ Призовавам Сената бързо да изпрати пакета на бюрото ми, с цел да мога да го подпиша и той да стане закон, с цел да може бързо да изпратим оръжия и съоръжение на Украйна, която да посрещне незабавните си потребности на бойното поле “, сподели в изказване президентът Джо Байдън.

Володимир Зеленски от своя страна разяснява в Х (бившият Туитър), че е извънредно и на двете партии в Камарата на представителите и персонално на ръководителя Майк Джонсън.

Контролираната от Републиканската партия Камара на представителите в продължение на месеци не успяваше да утвърди помощта за Украйна, откакто републиканците упорстваха тя да бъде обвързана с промени в политиката във връзка с границата на Съединени американски щати с Мексико.

Постигането на единодушие за помощта за Украйна се трансформира в съществено предизвикателство за ръководителят Джонсън, като в този момент дребна група, която желае да го в профил, отбелязва АП.

Украинското издание „ Страна “ обаче написа, че по-голямата част от плануванаъа за Киев военна помощ ще бъде усвоена от самите американци. Над една трета от сумата, т.е. 23.2 милиарда $, ще отидат за попълване на изпразнените арсенали на американската войска. ще За закупуване на нови оръжия за Украйна пък са планувани 13,8 милиарда $ - както за експресни доставки, по този начин и за поръчки на оръжия, които към момента не са създадени.

Други 11,3 милиарда ще бъдат изразходвани за настоящата интензивност на американската войска в района - както за образование на украинските военни, по този начин и за действия в страните от източния фланг на НАТО. Повече от 7,8 милиарда са заложени за покриване на недостига в украинския бюджет, само че те ще са под формата на заем, каквото беше изискването на републиканците. Останалите средства отиват за други потребности, като надзор върху трафика на опиати, нуклеарна сигурност и за подсилване на правоприлагащите органи.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи във връзка утвърждението от страна на Камарата на представителите на американския конгрес на военната помощ за Украйна, че този закон ще направи Съединени американски щати още по-богати и в същото време „ още повече ще съсипе “. „ Още повече украинци ще загинат по виновност на киевския режим “, означи Песков.

Според него законодателството, което би разрешило на държавното управление на Съединени американски щати да размрази съветските активи в интерес на възобновяване на Украйна, ще „ нанесе непоправими вреди на американския имидж “. В същото време Русия ще отговори с ограничения от позиция на личния си интерес, добави Песков, представен от организация „ Ройтерс “.

За надзор на новите оръжейни доставки

 
Пентагонът изпраща съветници в Киев


 

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин

Съединени американски щати обмислят да изпратят спомагателни военни съветници в американското посолство в Киев. Това съобщи пред списание “Политико ” представителят на Пентагона Пат Райдър.

“По време на този спор Министерството на защитата преразглежда и поправя наличието ни в страната според от смяната на изискванията за сигурност. В момента обмисляме изпращането на няколко спомагателни съветници, които да подсилят Службата за съдействие в региона на защитата към посолството ”, съобщи Райдър.

Той съобщи, че съветниците няма да вземат участие в бойни интервенции, а ще “съветват и поддържат украинското държавно управление и военните ”. Службата “изпълнява разнообразни задачи за консултиране и поддръжка от невоенен темперамент ”, изясни представителят на Пентагона.

Източници от средите на чиновниците означават, че новият щаб ще бъде претрупан с логистичната поддръжка и контрола на новите доставки на американски оръжия, откакто законопроектът за спомагателна помощ за Украйна в размер на 61 милиарда $, признат от Камарата на представителите на Съединени американски щати, мине през Сената и бъде подписан от Джо Байдън.

Предвижда се новите съветници да оказват помощ на украинските военни и при поддръжката на американските оръжия. “Политико ” напомня, че по-рано Байдън даде обещание, че американските военни няма да вземат участие в спора в Украйна, “защото това би нараснало риска от директна борба сред американските и съветските сили ”.

Райдър отхвърли да разиска съответния брой на военния личен състав в посолството, като се базира на съображения за “оперативна сигурност и отбрана на силите ”. Двама американски чиновници обявиха пред изданието, че броят на съветниците ще доближи 60 души.

В същото време “Вашингтон пост ” написа, че европейските управляващи отхвърлят да конфискуват замразени съветски активи, опасявайки се, че такава стъпка може да наруши интернационалното право и да прогони вложителите. Изданието отбелязва, базирайки се на свои източници, че европейските длъжностни лица са недоволни, че Съединени американски щати упорства за това, защото ответните ограничения ще обиден първо Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР