Кремъл определи днес като погрешно“ решението на Армения, исторически съюзник

...
Кремъл определи днес като погрешно“ решението на Армения, исторически съюзник
Коментари Харесай

Москва за решението на Армения да ратифицира Римския статут: Грешка

Кремъл дефинира през днешния ден като „ неправилно “ решението на Армения, исторически съдружник на Москва, да ратифицира Римския статут на Международния углавен съд (МНС) - орган, който издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин, съобщи Франс прес.

„ Съмняваме се, че присъединението на Армения към Римския статут е вярно от позиция на двустранните връзки. Продължаваме да считаме, че това е неправилно решение. Армения не разполага с нищо по-добро от съюза с Русия “, сподели пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, въпреки връзките сред Ереван и Москва да се утежниха доста през последните месеци.

Песков посочи, че Армения " не разполага с нищо по-добро " от това, което ѝ предлага Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС), военна организация, ръководена от Русия, която сплотява няколко някогашни руски републики.

Русия е също главен снабдител на оръжия за Армения и има военна база там, показва Българска телеграфна агенция.

Арменският парламент ратифицира през днешния ден Римския статут на МНС след бурни диспути.

През пролетта МНС издаде заповед за арест против съветския президент Путин поради " депортирането “ на украински деца в Русия, решение, което беше остро разкритикувано от Москва.

Смятаме, че решението на МНС във връзка с президента Путин е нелегално, незначително и недействително, повтори през днешния ден Песков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР