Кремъл обяви, че решението на Финландия да се присъедини към

...
Кремъл обяви, че решението на Финландия да се присъедини към
Коментари Харесай

Кремъл: Решението на Финландия за НАТО е заплаха

Кремъл разгласи, че решението на Финландия да се причисли към НАТО " несъмнено " е опасност за Русия и че разширението на военния блок няма да направи Европа или света по-стабилни. Пред кореспонденти по време на конферентен диалог, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че стъпките, подхванати от Финландия за присъединение към НАТО, са мотив за жалост и причина за налагане на съразмерен отговор.

Президентът и министър председателят на Финландия обявиха по-рано през днешния ден, че страната им би трябвало да кандидатства за присъединение към военния алианс " без закъснение ".

От своя страна някогашният президент Дмитрий Медведев, в този момент зам.-председател на Съвета за сигурност на Русия предизвести през днешния ден Запада, че увеличението на военната поддръжка за Украйна от страна на Съединени американски щати и съдружниците им рискува да докара до спор сред Русия и НАТО.

Подобен спор постоянно носи риска да се трансформира в пълномащабна нуклеарна война, написа Медеведев в " Телеграм ":

" Помпането на оръжия с Украйна от страните в НАТО, образование на бойци да употребяват западна екипировка, изпращането на наемници и ученията на страни от Алианса край нашите граници усилват вероятността от директен и открит спор сред НАТО и Русия ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР