Кредитен експерт се измъкна с „пробация“ за документни престъпления в

...
Кредитен експерт се измъкна с „пробация“ за документни престъпления в
Коментари Харесай

Кредитен експерт се измъкна с „пробация“ за документни престъпления в Козлодуй

Кредитен специалист се измъкна с „ пробация “ за документни закононарушения в Козлодуй, научи BulNews.
Съдът е одобрил съглашение, подписано сред Районна прокуратура – Козлодуй и отбраната на подсъдимата Н.Д., упрекната за осъществено от нея закононарушение по 309, алинея 1, вр. член 26 от Наказателен кодекс.
На 19.06.2017 година, в офис на комерсиално сдружение в гр. Козлодуй, в качеството си кредитен специалист по контракт за съдействие с „ П.к.Б. “ ЕООД, Д. съставила неистинен частен документ – контракт за потребителски заем. Страни по него били - клиент, взаимен дебитор и заемодател. Подсъдимата Д. положила подписи от името на солидарния дебитор – П.Г., след което използвала този документ като доказателство, че съществува правото клиентът да получи заем в размер на 2000 лв.. По този метод Г. поел задължението солидарно да върне сумата по него, както и да погаси всички отговорности във връзка със подписания контракт и общите условия към него.
Освен това същият ден Н.Д. съставила други неистинен документи, полагайки автограф вместо П.Г., а точно - съглашение за даване на пакет спомагателни услуги, искане за разпределяне на потребителски заем и декларация по отношение на обработка на персоналните данни.
Подсъдимата Д. се е признала за отговорна и се е съгласила да й бъде наложено наказване „ пробация “ за период от 10 месеца, включваща следните ограничения – наложителна регистрация по сегашен адрес и срещи с пробационен чиновник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР