Креативен, дързък и много талантлив – Оливие Рустейн отново не

...
Креативен, дързък и много талантлив – Оливие Рустейн отново не
Коментари Харесай

Неон, диско и много блясък от Balmain

Креативен, дръзновен и доста надарен – Оливие Рустейн още веднъж не разочарова почитателите на , и вля своята доза оптимизъм и цвят по време на Седмицата на модата в Париж. Голямото фешън шоу се организира в Jardin des Plantes пред аудитория, макар че най-специалните му посетители, измежду които и, бяха онлайн и можеха да бъдат видени от екраните на тв приемници, ситуирани на първите редове. Там, където тази година не могат да участват физически.

Някои фешън критици означават триумфа на Оливие с обстоятелството, че той е взел доста от дързостта на самия. Нещо, което може би се дължи на обстоятелството, че непрестанно се рови в архивите на френската фешън къща и на нейния основател, с цел да не губи това ДНК, заложено в нея през цялото време. Прави го и с тази сбирка за пролет/лято 2021, с която отбелязва 75-ата годишнина на Balmain.

Рустейн също няма по какъв начин да остане безразличен на новото чувство за разкош, което пандемията провокира. Онова, което не се въздейства толкоз от сезони и трендове, колкото от същински фешън творения, в които всяка инвестиция си заслужава, тъй като ще могат да бъдат носени във времето.



Точно като жакардът с монограм, който Пиер Балмен е употребявал през 70-те, участва в огромна част от новата сбирка на Рустейн при панталони с висока талия, костюми, тренчкоти и пелерини. И тъкмо с тях беше намерено шоуто, като самият Оливие беше на сцената, а дружно с музиката, която се чуваше, се носеше и гласът на самия Балмен.

Рустейн обаче нямаше по какъв начин да не върне блясъка и цвета на по това време на годината, въпреки и дъждовен, и го направи с прибавянето на искрящи неонови цветове, доста камъни и диско детайли като отличителните високи плещи – и при блузите, и при блейзърите. Костюмите в сбирката са по-скоро деконструирани, въпреки и в типичен цветове като черно и сиво, а много застъпен е и обичаният ни. Тесни дънки, комбинирани с високи токчета. Точно по рецепта на Оливие и Balmain.

А ето и видео от самото ревю:



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР