Крайнодясната Швейцарска народна партия е на първа позиция след проведените

...
Крайнодясната Швейцарска народна партия е на първа позиция след проведените
Коментари Харесай

Зелените печелят места на вота в Швейцария, но води крайнодясна партия

Крайнодясната Швейцарска национална партия е на първа позиция след извършените през днешния ден парламентарни избори в Швейцария. Силно показване на Зелените, които печелят места на вота, демонстрират предварителните резултати, представени от " Ройтерс ".

Социалистите са на втора позиция.

Зелените се чака да завършат на четвърта позиция, само че това може да им даде място в огромната коалиция, която ръководи от десетилетия.

Промяна единствено на един член в 7-членния кабинет е политическа сензация. Федералният съвет е от 7 члена, той съставлява държавното управление на Швейцария и групово работи като държавен глава и държавно управление на Швейцария.

Според резултатите на GFS, представени от Europe Elects, Зелените могат да реализират най-хубавия резултат в историята си - 12,7 на 100.

Предварителните резултати демонстрират, че Швейцарската национална партия e подкрепена от 26,3 на 100. На второ място е Социалдемократическата партия на Швейцария с 16,5 на 100, на трета позиция е Свободната демократическа партия на Швейцария с поддръжка от 15,2 на 100, Зелените са на четвърта позиция с 12,7%, Християндемократическата национална партия на Швейцария е с 12% и останалите с под 10%. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР