Крайнодясната проруска партия Възраждане се присъедини към крайнодясната група Идентичност

...
Крайнодясната проруска партия Възраждане се присъедини към крайнодясната група Идентичност
Коментари Харесай

Euractiv: Българската пропутинска партия се присъедини към групата на крайната десница в ЕС след посещение в Москва

Крайнодясната проруска партия " Възраждане " се причисли към крайнодясната група " Идентичност и народна власт " (ИД) в Европейския парламент, оповестиха в сряда депутати от евроскептичната българска партия след посещаване в Москва по покана на партията на Владимир Путин " Единна Русия ", написа Euractiv .

" Фокус “ показва превод на материала без редакторска интервенция и с уточнението, че той отразява само гледната точка на създателите му.

В България " Възраждане " е третата по величина политическа мощ в националния парламент, което им дава опция да имат до четирима от общо 17-те български евродепутати в Европейския парламент - което безспорно би помогнало на ИД, която сега е шестата по величина група в Европейския парламент с 59 членове.

Според последните прогнози за изборите в Европейски Съюз се чака групата на ИД да се класира на трето място, като завоюва 92 места в новия парламент на Европейски Съюз.

" Може би към този момент знаете, че ние сме част от Идентичност и народна власт, а задачата на нашата политическа организация е да реализираме подобен резултат на идните парламентарни избори, че да вкараме колкото се може повече представители в Европейския парламент ", съобщи депутатът от " Възраждане " Коста Стоянов за присъединението към крайнодясната партия, която включва " Националния общ брой " на Льо Пен, " Лига " на Матео Салвини и " Алтернатива за Германия " (AfD) на Алис Вайдел.

Пътуването до Русия

Коментирайки пътуването на " Възраждане " до Русия, депутатът Коста Стоянов съобщи, че партията му е получила предложения за присъединяване в доста събития и през последните шест месеца е участвала на събития в 12 страни.

По отношение на пътуването до Москва партията съобщи, че е получила покана от партията на Путин за присъединяване във форума " За свободата на народите " в Москва предишния месец.

" От Европейския съюз участвахме единствено ние от България, единствено ние бяхме представителите на " Възраждане ", съобщи Стоянов и добави, че форумът се е провел в Москва и е бил домакинстван от заместник-председателя на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев и съветския външен министър Сергей Лавров.

На форума " За свободата на народите " е била разисквана битката против актуалните форми на неоколониализъм, показва Стоянов, представен от държавната осведомителна организация Българска телеграфна агенция.

Той добавя, че официално е бил началник на делегацията, защото е началник на парламентарното измерение на Централноевропейската самодейност в българския парламент. Заедно с него са пътували българските депутати от " Възраждане " Ангел Георгиев и Ивелин Първанов.

Депутатите от " Възраждане " настояват, че са имали " много положителен диалог " с съветските представители.

" Говорихме за бъдещите връзки сред България и Русия, тъй като ние сме организация, която желае да гради мостове, а не да ги разрушава ", декларира Стоянов.

Няколко месеца след началото на съветската инвазия в Украйна водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов се пробва да посети Украйна, само че е експулсиран от украинските управляващи. След завръщането си в България той съобщи, че му е било неразрешено да посещава Украйна в продължение на 10 години, защото българските специфични служби са докладвали на Киев, че е съветски разузнавач.

Проевропейските сили реагират

Критики към " Възраждане " насочиха депутати от проевропейската коалиция ПП-ДБ, която е част от българското държавно управление, които желаеха да се забрани на депутатите от " Възраждане " да вземат участие в парламентарните комисии, тъй като е посетила Дипломатическия институт в Москва.

" Няма по какъв начин български депутати да бъдат на посещаване в центъра за набиране на (шпиони) в Москва ", разяснява депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ повдигна въпроса за достъпа до класифицирана информация, какъвто употребяват депутатите от парламентарната комисия по защита.

" Има извънредно чувствителни данни за това какво изпращаме на Украйна и за въоръжението на България ", разяснява Мирчев и подсети, че Руската федерация е оповестила България за вражеска страна.

" Само си помислете какви данни могат да бъдат трансферирани там ", разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР